ABD, Kuveyt'e 3 milyar dolarlık hava savunma sistemi ve mühimmat satışına onay verdi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kuveyt'e 3 milyar dolar değerinde Ulusal Gelişmiş Havadan Karaya Füze Sistemi (NASAM) ve Orta Menzilli Hava Savunma Sistemi (MRADS) ile ilgili mühimmat ve ekipman satışına onay verdi.

ABD, Kuveyt'e 3 milyar dolarlık hava savunma sistemi ve mühimmat satışına onay verdi
ABD, Kuveyt'e 3 milyar dolarlık hava savunma sistemi ve mühimmat satışına onay verdi
GİRİŞ 07.10.2022 03:26 GÜNCELLEME 07.10.2022 03:26
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansından yapılan yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, Kuveyt'e tahmini değeri 3 milyar dolar olan Ulusal Gelişmiş Havadan Karaya Füze Sistemi (NASAM) ve Orta Menzilli Hava Savunma Sistemi (MRADS) ile ilgili ekipman satışına onay verdi" ifadesi kullanıldı.

Satış onayına ilişkin Kongreye tebligat gönderildiği belirtilen açıklamada, satış paketinde 7 "AN/MPQ-64FI Sentinel" radarı; 63 "AIM-120C-8" Gelişmiş Orta Menzilli Havadan Havaya Füze, 63 adet menzili uzatılmış havadan havaya füze, 63 "AIM-9X Sidewinder Block II" taktik füzesi; 6 "AIM-9X Block II" taktik füzesi yönlendirme ünitesi, 12 Çok İşlevli Bilgi Dağıtım Sistemleri - Düşük Hacimli Terminal (MIDS LVT) Blok 2 ve 12 MIDS LVT Şifreleme Modülü (LCM) bulunduğu kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığının silah satış onayları sadece, ABD yönetimi açısından satışın bir mahzuru olmadığı anlamına geliyor.

ABD Kongresinin, NATO üyeleri için 15, diğer ülkeler için 30 iş günü içinde Bakanlığın kararına itiraz etmemesi durumunda yönetim, satışın yapılmasına onay verilen satış paketinin içeriği için görüşmelere başlıyor.

Bu görüşmelerin sonunda ABD, ilgili ülkeye bir teklif mektubu sunuyor. Teklife olumlu yanıt aldığı takdirde de tedarik işlemi gerçekleşiyor.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Erima 1 yıl önce Şikayet Et
    bir tanede biz uretip satalim arap yarimadasina. 1 satis 3 milyar. neredeyse bir yillik meyve sebze satmamiza bedel.
    Cevapla
  • trabzonli 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu arap ülkelerine akıl fikir versin abd sizi inek gibi sağıyor ama siz hala anlamıyorsunuz
    Cevapla
  • Son Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    gerizekalılar yeminle üç milyar dolar verilirmi o silahlara lan zaten ufacık bir ülkesiniz kim ne yapsın sizi merak etmeyin petrolünüz var silah almanıza gerek yok sizi korumak isteyen dünya kadar devlet var zaten Amerika sizi resmen haraca bağlamış aslında işte silah satışı kılıf başka birşey değil
    Cevapla
  • FEHMİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyayı bölüşmüşler kuveytin düşman gördüğü ülkelere rus sistemleri kuveyte de abd sistemleri silahlar satılıyor güzel pazar
    Cevapla
  • insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Satık kukla yöneticiler Amerikalı coniler bu sistem icin sizi köle hale getiriyor kanınızı emiyor.Gelin biz size daha iyisini verelim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek