Rusya, Fransa'yı Ukrayna'ya askeri destek sağlaması nedeniyle uyardı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Fransa'nın Moskova Büyükelçisi Pierre Levy'ye, ülkesinin Ukrayna'ya askeri teknik destek sağlaması nedeniyle uyarıda bulundu.

Rusya, Fransa'yı Ukrayna'ya askeri destek sağlaması nedeniyle uyardı
Rusya, Fransa'yı Ukrayna'ya askeri destek sağlaması nedeniyle uyardı
GİRİŞ 07.10.2022 03:57 GÜNCELLEME 07.10.2022 03:57
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Fransa'nın Moskova Büyükelçisi Levy'nın bakanlığa çağrıldığı ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko ile görüştüğü belirtildi.

Gruşko'nun, Fransa ve diğer Batılı ülkelerin Ukrayna'ya sağladığı askeri teknik desteğini değerlendirdiği kaydedilen açıklamada, "Rus tarafı, Kiev yönetimine silah ve askeri teçhizat sevkiyatlarının ve Ukraynalı askerlerin hazırlığı için eğitim programlarının artırılmasından kaynaklanan tehditlere dikkati çekti. Bu çizginin, Paris yönetiminin Ukrayna'da barışçıl çözümden yana olduğu yönündeki sözleriyle çeliştiği vurgulandı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin toplantılarının geciktirilmemesi, Rus temsilcilerinin de toplantılara katılmasının engellenmemesi gerektiği" vurgulandı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Hakan Özel 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Fransa.ya racon kesemez. Fransa.nin arkasinda Yunanistan var.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    sen elalemin ülkesini işgal et sonrada dön hesap soranlarla dalaş.
    Cevapla
  • SONVİRAJDAYIZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanılmıyorsam Kremlin sözcüsü daha öncede ciddi ikazları olmuştu kızım sana söylüyorum gelinim sen anla diğer devletlerede mesaj veriliyor karşılıklı restleşmeler tansiyonu dahada yükseltiyor dünyamızı nasıl gelecek günler bekliyor tahmin dahi edemiyoruz çiçeklerle bezenen kırlar kuş sesleri mehtapa bakılarak söylenen aşk şarkıları şiirleri umarım hayallerde kalmaz iyi günler yaşamamız dileğiyle gelişmeler iyi değil malesef.
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    rusyq fransaya doğru qçılsa çok iyi olur.
    Cevapla
  • Yado 1 yıl önce Şikayet Et
    Ve hatta Yunanistan a
    Cevapla
  • Alp Er 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkes destek veriyor sadece fransayı mı uyarmış. Putinde macronu gözüne kestirdi herhalde. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim