Putin ile kurmayları karşı karşıya geldi: Savaşı yönetme biçiminden rahatsızız

Amerikan istihbaratı, Rus lider Putin'le kurmayları arasında ciddi tartışmaların olduğunu iddia ederek, Putin'in yakın çevresinin savaşın yönetim şekli ve alınan kararları sorguladığı belirtildi.

Putin ile kurmayları karşı karşıya geldi: Savaşı yönetme biçiminden rahatsızız
Putin ile kurmayları karşı karşıya geldi: Savaşı yönetme biçiminden rahatsızız
GİRİŞ 07.10.2022 11:07 GÜNCELLEME 07.10.2022 12:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'nin saygın gazetelerinden Washington Post, Ukrayna ile Şubat'tan beri savaş halinde olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in zor günler geçirdiğini yazdı.

ABD istihbaratına dayandırılan haberde, Putin'in yakın kurmaylarıyla Ukrayna savaşı yüzünden gerilim yaşadığı ve Putin ile kendisine yakın olan yetkililer arasında tartışma olduğu öne sürüldü.

PUTİN'LE CİDDİ GERİLİM YAŞANDI

Putin'in yakın çevresindekilerle anlaşmazlıklar yaşadığına dikkat çekilirken, yakın kurmaylarından birinin birkaç hafta önce bizzat itiraz ettiği ve ikili arasında ciddi anlaşmazlık olduğu belirtildi.

Putin'e muhalefet eden kurmayların, Rusya'nın Ukrayna savaşını yönetme biçiminden duyulan rahatsızlık dile getirildi.

ALINAN KARARLAR SORGULANIYOR

Putin'in kısmi seferberlik kararı sonrasında tepkilerin arttığına dikkat çekilirken, ABD istihbarat birimlerinin bu bilgileri ABD Başkanı Joe Biden'la da paylaştığı kayıtlara geçti.

Kaynaklar, Putin'in yakın çevresinin savaşın yönetim şekli ve alınan kararları sorguladığını da dile getirdi.

YETKİLİNİN İSMİ VERİLMEDİ

Washington Post, hangi yetkilinin Putin'le karşı karşıya geldiğini yazmazken; bu ismin, resmi istihbarat belgelerinde görüldüğü de belirtildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • @rom@ 1 yıl önce Şikayet Et
    yalan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li Uzgel'den Gazze'deki direnişi yok sayan açıklama
Türkiye'nin konuştuğu cinayette saldırganın ilk ifadesi kan dondurdu!