UNICEF'ten Pakistan çağrısı: 10 milyon çocuğun acil yardıma ihtiyacı var

UNICEF, sel felaketinin etkisini sürdürdüğü Pakistan'da yaklaşık 10 milyon çocuğun acil yardıma muhtaç olduğunu açıkladı.

UNICEF'ten Pakistan çağrısı: 10 milyon çocuğun acil yardıma ihtiyacı var
UNICEF'ten Pakistan çağrısı: 10 milyon çocuğun acil yardıma ihtiyacı var
GİRİŞ 07.10.2022 17:49 GÜNCELLEME 07.10.2022 17:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF Pakistan Temsilcisi Abdullah Fadil, BM Cenevre Ofisindeki haftalık basın toplantısında, selin ardından ülkedeki çocukların sağlık durumunu değerlendirdi.

Fadil, sel nedeniyle 615 çocuğun yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, "10 milyona yakın çocuk acil ve hayat kurtarıcı yardıma muhtaç. Acil tedbir alınmazsa ilerleyen haftalarda daha fazla çocuk kaybedebiliriz." dedi.

Sel sularının dinmediği yerlerde çocukların zehirli ve hastalıklı sulara yakın olduğunu vurgulayan Fadil, bu bölgelerde salgın hastalıkların yayılmasından endişe ettiklerini belirtti.

Fadil, selden etkilenen bölgelere 10 milyon dolarlık ve 145 tonluk insani yardım yolladıklarını kaydederek, "UNICEF olarak Pakistan için yardım kampanyası miktarını güncelleyerek, 173,5 milyon dolara yükselttik fakat şimdiye kadar bu miktarın yüzde 13'ü fonlandı. Hayat kurtarmak için zaman daralıyor." açıklamasını yaptı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Birleşmiş Milletler’de sunulan “Uygur Türklerine Uygulanan Zulüm Araştırılsın” teklifi, Somali hariç bütün "müslüman" ülkeler tarafından reddedildi. Şu rezilliğe neden kimse sesini çıkarmıyor ? Neden mesele Uygur Türkleri olunca herkes susuyor ? Bu kadar mı sattınız artık kendinizi o Çin denilen gereksiz yamyam ülkeye ? Allah Çininde bu zulme ses çıkarmayanları da helak etsin inşallah
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    UNICEF in işi haber yapmak mı, yoksa ülkelerden topladığı paralarla yardıma muhtaç olana yardım etmek mi. UNICEF amerikanın, ingilterenin ve vatikanın casusluğunu yapacağına, hristiyan misyonerliği yapacağına Pakistandaki çocuklara yardım etsin. UNICEF in bütçesine müslüman ülkelerde katkı sağlıyor
    Cevapla
  • Amin 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun müslüman Pakistan halkı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...