Suriyeliye kapanan sınır Ukraynalılara açıldı!

Almanya, Suriye’den mültecileri seçerek kabul ederken, aynı hassasiyeti Ukraynalılar için göstermedi.

Suriyeliye kapanan sınır Ukraynalılara açıldı!
Suriyeliye kapanan sınır Ukraynalılara açıldı!
GİRİŞ 09.10.2022 06:58 GÜNCELLEME 09.10.2022 06:58
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

11 yıl önce iç savaşın başladığı Suriye’den 450 bin kişiyi kabul eden Almanya, yaklaşık 7,5 ay önce Rusya’nın saldırısına uğrayan Ukrayna’dan 1 milyon sivile kapısını açtı.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser T-online internet sayfasına yaptığı açıklamada, Ukrayna’dan 1 milyon 2 bin 763 mültecinin kaydedildiğini belirtti.

Bu kadar insana bakmanın büyük bir insani çaba gerektirdiğini aktaran Faeser “Ukraynalı birçok kadın ve çocuğun hayatını kurtardık” ifadesini kullandı.

Faeser şimdiye kadar bu büyük görevin iyi bir şekilde üstesinden geldiklerini vurguladı. “Savaş ne kadar uzun sürerse, bu kadar çok mülteciyi barındırmak ve onlara bakmak o kadar zorlaşıyor” diyen Faeser, burada büyük bir yük üstlenen yerel yönetimlerin yanında olduklarını kaydetti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • mazlum 1 yıl önce Şikayet Et
    bizde kapandı mı herkese açık Antalya da egede ev fiyatları uçtu bunların yüzünden. adamlar hem haklı gece görsen kaçacak delik ararsın ülkesini neslini neden bozsun yarın çoğalacaklar torunuyla kızıyla evlenecekler soy bozulacak. Osmanlıyı parçalayan hep böyle yabancı hayranlığı onlarla evlendiler sonra başladı taht kavgaları soy bozuldu.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynalilar ab icin ruslarla savasiyor. Ne yapacaklardi suriyelileri neden alsinlar bunu gormek zormuda
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizdede Suriyeliler için söylenmedik söz bırakmayanlar, Ukrayna ve Ruslar İçin dut yemiş bülbül gibiler.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Haçlılar birbirini kolluyor. Görün müslümanlar görün
    Cevapla
  • yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya suriyelileri vurdu, Suriyeliler Türkiyeye göç etti. Aynı Rusya Ukranya tarafından vuruldu, Ruslar Türkiyeye göç etti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada