Erdoğan'ın faiz açıklaması uluslararası basında gündem oldu

Dün Balıkesir'de yaptığı faiz açıklamasıyla dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri, uluslararası basında ilgi gördü. Haberlerde, Erdoğan'ın kararlı tavrına vurgu yapıldı.

GİRİŞ 09.10.2022 13:38 GÜNCELLEME 09.10.2022 14:14
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de yaptığı açıklamada, faiz oranlarının indirilmeye devam edeceğinin mesajını verdi. Erdoğan'ın son dönemde faiz konusundaki çıkışları, uluslararası medya kuruluşları tarafından yakından takip ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Kayıplar telafi edilecekCumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz enflasyon açıklaması

Bloomberg, "Erdoğan, yatırımcıları desteklemek için faiz indirme sözü verdi" diye yazdı. Haberde, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gelecek yıl yapılacak seçimler öncesinde büyümeyi hızlandırma umuduyla yatırımcıları kamu bankalarından ucuz kredilerden yararlanmaya çağırdı. Merkez Bankası'na, borçlanma maliyetlerini daha da düşürme çağrısını yineledi" denildi.

FAİZDE HEDEF TEK HANE

Özellikle borçlanma maliyetleri konusunda Erdoğan'ın takındığı tavra dikkat çekilerek, "Geçen ay, bankayı şu anda yüzde 12 olan gösterge oranını yıl sonuna kadar yüzde 10'un altına indirmeye çağırdı" ifadesi kullanıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin, Türkiye'nin tek haneli faiz oranları konusunda adımlar atacağına dair söylemlerine işaret edildi.

"YATIRIM, YÜKSEK FAİZ İLE GELMİYOR"

Aynı haberde, Türkiye'de ekonomiyi genişletmek ve istihdam yaratmak için "tam gaz adım atıldığı" vurgulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Yatırımcı gelsin, devlet bankalarımızdan kredi talep etsin. Onları faiz oranlarına kaptırmayacağız. Yatırım, yüksek faiz oranları ile gelmiyor" şeklindeki sözlerine yer verildi.

"FAİZ İNDİRİMLERİ SÜRECEK"

Reuters gelişmeyi, "Erdoğan, Türkiye'nin faiz indirimlerinin iktidarda olduğu sürece devam edeceğini söyledi" başlığıyla aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece faiz her geçen gün, her geçen hafta, her ay düşmeye devam edecek" ifadesine dikkat çekildi.

"MERKEZ BANKASI PİYASALARI ŞAŞIRTTI"

Finans platformu Investing'in haberinde de "Erdoğan, faiz indirimine devam edeceğini söyledi" denildi. Türkiye Merkez Bankası'nın son iki ayda iki kez faiz indirimine giderek, piyasaları şaşırttığı aktarıldı.

Öte yandan enflasyonun, geçen yılın kasım ayından bu yana yükselmeye başladığı anımsatıldı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 48
  • Emre 1 yıl önce Şikayet Et
    Özel bankalarda pek işe yaramadı. Bence özel bankalara el koymak lazım. Özellikle şu koç ailesi denen şeytan şirkete komple el koyması gerekiyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabim Sayın çok değerli Cumhurbaşkanımıza yar ve yardımcısı olsun inşallah başımızda eksik etmesin inşallah Başkanımıza güvenın Durmak yok yola devam inşallah.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    hala Turkey mi diyor bunlar. Uyarmak lazım
    Cevapla
  • Diyarbakır 1 yıl önce Şikayet Et
    Faiz düştükçe bankaya para atıp bedavaya yaşayanlar nasılda kuduruyor... Yüksek faiz hiç bir zaman iyi değildir hiç bir ülkeye de iyi gelmez parası olan yatırım yapıp kazanmaya çalışacak istihdam sağlayacak ülkeye fayda sağlayacak devletin faizcileri zorladığı şey budur işte... yüksek faize para yatir çalışma iş yapma ye iç yat yok öyle bir dünya faizciler!!!
    Cevapla
  • çok bilmişlere 1 yıl önce Şikayet Et
    İnternetteki batık bittik faiz artırmak lazım diyen çakma ekonomistlere kapak olsun. Dünyadaki tüm önemli ekonomistler faiz artışının daha çok enflasyona sebep olacağını ve krizi derinleştireceğini söylüyor. Reis bir kez daha haklı çıkmıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!