Rum kesiminin silahlanma bütçesinde İHA, füze ve saldırı helikopteri tedariki yer alıyor

Rum kesiminde yayımlanan Politis gazetesinin haberinde, Rum Savunma Bakanlığının, 2023 bütçesinde silahlanmaya 170 milyon euro ayıracağı kaydedildi.

GİRİŞ 09.10.2022 23:32 GÜNCELLEME 10.10.2022 10:31
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Güney Kıbrıs Rum yönetiminin (GKRY), 2023'te silahlanma ile ilgili imzalayacağı yeni sözleşmelerin insansız hava araçları (İHA), anti-dron sistemleri, tanksavar füze sistemi, modern hava savunma sistemi ve H145M tipi hafif saldırı helikopteri alımı ile ilgili olacağı bildirildi.

Rum kesiminde yayımlanan Politis gazetesinin haberinde, Rum Savunma Bakanlığının, 2023 bütçesinde silahlanmaya 170 milyon avro ayıracağı kaydedildi.

GKRY'nin silahlanma ile ilgili 2020'ye kadar ayırdığı bütçenin yıllık 100 milyon avroyu geçmediği anımsatılırken, 2021'de bunun 143 milyon avro, 2022'de ek bütçelerle 180 milyon avro olduğu ifade edildi.

Haberde, Rum Savunma Bakanlığının silahlanma ile ilgili mevcut sözleşmeleri sürdüreceği belirtilirken, yeni sözleşmelerin İHA, anti-dron sistemleri, modern hava savunma sistemi, tanksavar füze sistemi ve Airbus'tan 6 adet H145M tipi hafif saldırı helikopteri alımı ile ilgili olacağı bildirildi.

Savaş helikopteri alımıyla ilgili bütçe haziranda onaylandı

Rum Meclis Savunma Komitesi, 21 Haziran'da Airbus'tan altı savaş helikopteri alınması için ilk aşamada gerekli olan 53 milyon avroluk ek ödeneği onaylamıştı.

Helikopterlerin toplam maliyeti ise 140 milyon avro olacak.

Savaş helikopterleri, GKRY ile Fransa arasında Ağustos 2020'de imzalanan askeri iş birliği anlaşması çerçevesinde satın alınacak.

GKRY'nin 10 yıllık süre zarfında toplamda 12 (6+6) savaş helikopteri satın alacağı da bildirilmişti.

Rum Milli Muhafız Ordusunun elindeki Rus yapımı 11 adet Mi-35 tipi helikopter ise Sırbistan'a satılacak.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan yakında 12 deniz mili ilan edecek, bu yüzden devasa yığınaklar yapıyorlar çalınmış adalarımıza, ve AB-D'den sözlü destek alıyorlar. Türkiye ekonomik olarak AB'ye fazla bağımlı, ihracatın büyük kısmı AB'ye yapılıyor, bunu bildikleri için bu kadar cesurlar, çünkü Türkiye'nin AB'den gelecek bir ambargodan korktuğunu düşünüyorlar. Türkiye olabildiğince ekonomisi Ortadoğu, Asya ve Afrika'ya kaydırmalı, AB-D ile yapılan ticaret minimuma indirilmeli, yoksa ambargodan korktuğumuz için vereceğimiz tavizler sonucunda ülkemiz toprak kaybedecek hale gelecek. AB'ye girmek için bu millete dayatılan kanunlar zaten gençleri yozlaştırdı devlet ve İslam düşmanı haline getirdi paganist AB kanunları.
    Cevapla
  • MusD 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrısa bir deniz üssü ve kaçakçılıkla!! mücadele için 5-10 atak göndermeliyiz, Kıbrısın sıcak havası için kirpi vb gerekli teçhizatı göndersek fena olmaz, siha ve akıncı gönderdik zaten, biz şehit olma arzusu olan bir milletiz, kimseye zülmetmeyiz, kaşınan olursa da uygun gördüğümüz zamanda kaşırız. Bunların acelesi var belki ama biz sabırlıyız, bize uygun zaman da gereğini yaparız. Allah devletimize güç kuvvet versin, birliğimizi sağlam tutsun, zeval vermesin
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    İyice kuşatmaya başladılar bizi.. Tedbirleri artırmalıyız.. Yunanı Rumu. Pyd yi diğer taraftan Ermenileri bahane edip gelecekler.. Safları sıklaştıralım..
    Cevapla
  • karaze 1 yıl önce Şikayet Et
    O sözde KKTC milletvekiline sormak lazım "GKRY bu silahları koleksiyon için mi alıyor?" diye.
    Cevapla
  • Kürt Oğlu Kürt 1 yıl önce Şikayet Et
    Oğlum ne alırsanız alın KESTANENİZİ ÇİZECEĞİZ :) :) :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurbanlık fiyatları belli oldu! İşte İstanbul, Ankara ve birçok ilde ortalama fiyatlar
Dünya gündemini sarsan iddia: Netanyahu gizli mektupla para istemiş!