Matthew Bryza: En mantıklı seçenek Türkiye

Eski ABD Dışişleri Müsteşarı ve Türkiye'ye yönelik olumlu tutumuyla tanınan Matthew Bryza, EastMed'i eleştirerek; en mantıklı seçeneğin Türkiye üzerinden giden bir boru hattı olduğunu söyledi.

Matthew Bryza: En mantıklı seçenek Türkiye
Matthew Bryza: En mantıklı seçenek Türkiye
GİRİŞ 10.10.2022 10:56 GÜNCELLEME 10.10.2022 11:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Eski ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matthew Bryza, Doğu Akdeniz'de yürütülen sondaj çalışmaları ve EastMed boru hattı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bryza, EastMed'e yönelik eleştiride bulundu. Bryza, "Birincisi ticari boyutu açısından bir anlam ifade etmiyor. Son derece pahalı bir doğal gaz taşıma seçeneği. Kıbrıs ve İsrail'den gelen daha küçük boru hatları ile doğal gaz Mısır'a taşınabilir ve oradan da sıvılaştırılmış doğal gazı her yere taşıyabilirsiniz" dedi.

"EN AVANTAJLI SEÇENEK TÜRKİYE"

Ticari açıdan en mantıklı seçeneğin Türkiye üzerinden bir boru hattı olması gerektiğini söyleyen Bryza, "Türkiye, ihtiyaçları artan devasa bir pazar. Kıbrıs ve İsrail'in doğalgazının bir kısmını Mısır'a bir kısmını da Türkiye'ye göndermesi bence en mantıklı yaklaşım. En avantajlı seçim bu" değerlendirmesinde bulundu.

Bryza, ada çevresindeki hidrokarbon keşiflerinin enerji krizine yardımcı olabileceğini de sözlerine ekledi.

"TÜRKİYE'Yİ İZOLE ETMEK İÇİN KURDULAR"

Akdeniz Enerji Forumu'nun Türkiye'yi izole etmeye yönelik kurulduğunu ifade eden Bryza, "Bütün bunlar değişiyor. Belki Türkiye'nin foruma gözlemci olarak katılması tansiyonu düşürecek" dedi.

Bryza, Biden yönetiminin EastMed'den desteğini çekmesinin Doğu Akdeniz'de var olan dinamiklerin farklı bir şekilde anlaşılması anlamına gelebileceğini ifade etti. Bryza, "Tahminime göre Biden yönetimindeki bazı üst düzey yetkililerin istediği şey, Türkiye söz konusu olduğunda bölgede sükûnetin sağlanması" dedi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    10 milyonluk gaspçı Yunan haddinden fazla toprağa sahip, zaten savaşmadan çalarak aldılar çoğunu.
    Cevapla
  • Sakin 1 yıl önce Şikayet Et
    Düzeltme çalma değil verdiler geri alip bize versinler Bizim tooraklarimizda yaşarlar mutlu mesut
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    boru hattını biz olmadan bizim ekonomik bölgemizden geçirebileceğinizi kim söyledi? tabiki en mantıklı çözüm türkiyeden geçmesi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı