Türk Kargu Peru'da ‘baron’ peşinde

Kargu, uyuşturucu ile mücadelede de görev üslendi. Peru’nun, Türkiye’den Kargu VİHA satın aldığı ve uyuşturucu ile Kargu'yu mücadelede kullanıldığı belirtildi.

GİRİŞ 10.10.2022 22:01 GÜNCELLEME 10.10.2022 22:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Savunma sanayiinin devleri içinde yer edinmeye başlayan STM’nin taktik mini İHA sistemleri içinde ilk sırada Kargu yer alıyor. Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) tarafından geliştirilen, küçük boyutlu bir insansız kamikaze hava aracı olarak tanımlanan Kargu, 2018 yılından itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine girdi.

Milliyet’ten Aydın Hasan’ın haberine göre, Kargu’nun farklı versiyonlarının, şu anda TSK’nın yanı sıra jandarma ve MİT tarafından da kullanıldığı belirtildi. Açık kaynaklara yansıyan bilgilere göre de, Kargu VİHA, Azerbaycan- Ermenistan arasındaki Karabağ Savaşı ile Libya’daki çatışmalarda önemli başarıların elde edilmesini sağladı.

Azerbaycan’ın yanı sıra Libya’daki hükümet güçlerinin de envanterinden olduğu belirtilen Kargu, hem sahadan gelen geri bildirimler ile yenilenen ve kendini gerçek muharebe ortamında kanıtlamış bir İHA.

PERU’DA ‘BARON’ AVINDA

Kokainin hammaddesi koka üretiminde dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alan Peru’nun, Türkiye’den Kargu VİHA satın aldığı öğrenildi. Kargu’nun, Peru hükümeti tarafından uyuşturucu ile mücadelede kullanılmak için alındığı belirtildi. Peru’nun, Kolombiya’yı geçerek dünyanın en büyük kokain üreticisi haline gelebileceğine dair kaygılar bulunuyor. Peru Kongresi 2015 yılında yasa dışı uyuşturucu taşıdığından şüphelenilen küçük uçakların vurulmasına izin veren yasayı onaylamıştı. Bu karar, Peru’dan günde bir tondan fazla kokainin Bolivya’ya kaçırılması nedeniyle alınmıştı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 2
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP iyi bilir bu işleri. Kirli mazişerinde içki fabrikasından eroine kadar hepsi mevcut.
    Cevapla
  • ANTİ SOSYAL 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP'NiN UYUŞTURUCU BAR ONLARIN ÜSTÜNE DE ATIN.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik