Abhazya, Zafer ve Bağımsızlığın 29. Yıldönümünü kutladı

30 Eylül'de, Abhazya genelinde ve Suhum'da Zafer ve Bağımsızlık Günü şerefine festival etkinlikleri düzenlendi.

Abhazya, Zafer ve Bağımsızlığın 29. Yıldönümünü kutladı
Abhazya, Zafer ve Bağımsızlığın 29. Yıldönümünü kutladı
GİRİŞ 11.10.2022 17:17 GÜNCELLEME 11.10.2022 17:17

Abhazya'da Zafer ve Bağımsızlık Günü kutlandı: Abhazya halkının bağımsızlığını kazanmasının 29. yıldönümü onuruna anma etkinlikleri, 30 Eylül’de ülkenin tüm şehirlerinde gerçekleşti. Kutlamaların çoğunluğu başkent gerçekleştirildi.

1 Etkinlik, katılımcıların çatışmaların olduğu bölgelerde duraksayarak, “askerlerin yolundan” gitmelerini kapsıyor.

Örneğin Gagra’dan geçerken, şehrin işgalcilerden kurtarılma günü hatırlanıyor. Gumista Köprüsünden geçerken çatışmalarda şehit Düşen Abhaz, Türk, Çeçen, Adige ve Kabartay halklarının omuz omuza mücadelesinin ne kadar önemli olduğundan bahsediyorlar.

Bayram sabahı, ülkenin liderliği ve Abhazya’nın dost ülkelerinden gelen yabancı hükümet delegelerinin temsilcileri iki anıta da çelenk bıraktılar 2 Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan Bjania Abhazya Zafer Kutlamaları kapsamında Türkiye’den gelen yüzlerce ziyaretçiyi ağırladı.

Etkinliğin açılış konuşmasında Türk ve Kafkas halklarının kardeşliğine vurgu yapan Devlet Başkanı Aslan Bjania “Ülkemizin vatandaşlarına, yakın ve uzak tüm dostlarımıza, iyiliğimizi temenni eden herkese bende tüm güzel dileklerimi iletmek isterim. Yaşamlarını Kutsal Zafer Sunağı'na koyan Türk, Abhaz, Çeçen, Adige ve Kabartay şehitlerinin hatırası asla kaybolmasın! Ülkemizin kurtuluş savaşında hayatlarını cesurca ortaya koyan kahramanların annelerinin ve babalarının önünde saygıyla eğiliyorum!”, diye konuştu.

Bu sene etkinliğe katılan binlerce katılımcı neredeyse bir gün içerisinde 120 kilometre yol yaparak etkinliklerini Sohum zafer Parkı’nda sonlandırdılar. Etkinlik organizatörlerinden biri olan Abhazya cumhuriyeti Türkiye tam yetkili temsilcisi İbrahim Avidzba her yıl Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden binlerce katılımcının gelerek şehit düşen yakınlarının hatırasını canlı tuttuğunu belirtti.

İbrahim Avidzba, “Her şeyden önce, Ayayra Bayramı bir zafer kutlamasından çok Türk ve Kafkas halklarının kardeşliğini, ortak mücadelesini temsil etmektedir. Etkinliğin genç neslimize, sevgi ve kardeşlik aşıladığından ve omuz omuza mücadelemizin bizi zafere taşıdığını hatırlattığından eminim”, diye vurguladı.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak Ukrayna duyurusu! Üyeliği resmen ilan ettiler!
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!