İngiliz istihbaratı duyurdu: Rusya'nın nükleer silah kullanma amacı var mı?

İngiltere Elektronik İstihbarat Servisi (GCHQ) Başkanı Fleming, Rusya'nın şimdiye kadar nükleer silah konusunda yerleşik askeri doktrin içinde kaldığını, İngiliz istihbaratının bunun değişebileceğine dair göstergeleri arayacağını duyurdu.

İngiliz istihbaratı duyurdu: Rusya'nın nükleer silah kullanma amacı var mı?
İngiliz istihbaratı duyurdu: Rusya'nın nükleer silah kullanma amacı var mı?
GİRİŞ 11.10.2022 22:03 GÜNCELLEME 11.10.2022 22:08
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Fleming, BBC Radio 4'te katıldığı bir programda, nükleer silahlarla ilgili herhangi bir konuşmanın "çok tehlikeli" olduğu konusunda uyardı.

Jeremy Fleming, "Rus askerinin ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in (Ukrayna'daki) bu savaşı yönetme biçimlerinden hoşlanmıyor olsak da ve birçok yönden nefret etsek de nükleer silahların kullanımı dahil şimdilik bildiğimiz doktrin içinde kalıyorlar" ifadesini kullandı.

Ancak, bunun değişebileceğine dair işaretleri ise arayacaklarını belirten Fleming, "Bu yolda (nükleer silah kullanımı konusunda) ilerlemeye başlarlarsa, göstergeleri göreceğimizi umuyorum. Fakat şunu gerçekten açıklığa kavuşturalım ki eğer bunu düşünürlerse, bu birçok insanın bahsettiği şekilde bir felaket olur" dedi.

Fleming, Putin'in gerilimin tırmanmasının tehlikeleri konusunda "endişeli" olduğundan emin olduğunu vurguladı. Ukrayna'nın, sahadaki gidişatı Rus kuvvetlerinin aleyhine çevirdiğini aktaran Fleming, Rus askerlerinin erzak ve mühimmatlarının tükenmekte olduğunu bildiklerini kaydetti.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 20
  • .... 1 yıl önce Şikayet Et
    ingiliz istihbaratı putinin 3 ay ömrü kaldı diyodu. Nooldu ingiliz.
    Cevapla
  • ASIL KONU 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'nın nükleer silah kullanma amacı YOK.ABD'NİN VAR...
    Cevapla
  • şimail 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya nükler silah kullanır ise Almanya üzerine kullanır ve ABD üzerinde kanada bölgesine kullanır savaş uzun süre devam eder ise dünya ya yayılma olasılığı fazla ABD Çin ipek demir yolunu kullanılmasını ve Azerbeycan ve Türk cumhuriyetler ile birleşmeyi istemiyor illeki bizi savaşa sürükleyecek fakat kendi ayağına baltayı vurduğunu farkında olmayacak
    Cevapla
  • 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Hem savaşı başlatın, uzaması için her türlü gayreti sarfedin ondan sonrada endişeliyiz deyip algı yapın, nasıl olsa ölenler sizin vatandaşını değil sorumsuz ahlaksızlar. Keşke Putin londraya Bi nükleer sallasa dünya Bi nefes alır
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim istihbaratimda söyle diyor rusya 60 bin asker kaybedip hala nükleer silah atmadiysa demek ki atmazda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı