Kuzey Kore'den füze testi: Bu bir açık uyarıdır

Kuzey Kore iki uzun menzilli stratejik seyir füzesinin başarılı bir şekilde test edildiğini açıkladı. Kim Jong-un, yaptığı açıklamada son denemenin düşmanlarına yönelik bir başka açık uyarı olduğunu belirtti.

Kuzey Kore'den füze testi: Bu bir açık uyarıdır
Kuzey Kore'den füze testi: Bu bir açık uyarıdır
GİRİŞ 13.10.2022 11:10 GÜNCELLEME 13.10.2022 13:23
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Eylül ayı sonundan itibaren gerçekleştirdiği balistik füze denemeleri ile bölgede tansiyonu yükselten Kuzey Kore'den yeni bir açıklama geldi.

Devlet kontrolündeki Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA), iki uzun menzilli stratejik seyir füzesinin dün başarılı bir şekilde test edildiğini açıkladı.

Kuzey Kore, vurulacak hedefleri açıkladıKuzey Kore, vurulacak hedefleri açıkladı

Lider Kim Jong-un'un test atışlarını bizzat denetlediği belirtilirken, ülkenin batı kıyısından fırlatılan füzelerin yaklaşık 2 saat 50 dakika yol kat ettikten sonra 2 bin kilometre uzaktaki hedefleri isabetli bir şekilde vurduğu kaydedildi. "Füze testlerinin, Kore Halk Ordusu'nun taktik nükleer operasyon birimlerinde konuşlandırılan uzun menzilli stratejik seyir füzelerinin savaş verimliliği ve gücü ile genel operasyonel uygulama sisteminin teknik güvenliğini daha da artırma amacı taşıdığı" belirtilirken, lider Kim Jong-un'un deneme sonucundan büyük memnuniyet duyduğu açıklandı.

KİM: DÜŞMANLARIMIZA BİR BAŞKA AÇIK UYARI

Yaptığı açıklamada son denemenin düşmanlarına yönelik bir başka açık uyarı olduğunu kaydeden Kim ise, test atışları ile Kuzey Kore'nin savaş caydırıcılığının mutlak güvenilirliğinin ve savaş kapasitesinin pratik doğrulamasının yapıldığının altını çizdi. Nükleer stratejik silahlı kuvvetlerin operasyonel alanını genişletmeye devam etmeleri gerektiğini yineleyen Kim, bunun herhangi bir önemli askeri krizi ve savaşı kararlı bir şekilde caydırmak ve inisiyatifi ele almak için önemli olduğunu ifade etti. Ülkenin nükleer stratejik silahlı kuvvetlerinin askeri hazırlıkları daha da mükemmelleştireceğine dair beklenti ve inancını dile getiren Kim, başarılı test atışına katkıda bulunan görevlilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Helalolsun kendi halinle olup gidiyor kim enazindan binlerce kilometrelik roketleri var nuklier baslik takabiliyor kim atomgucu hafife almayin kim ben pirinc yerim fuzemi yaparim diyor adamda atombombalari mevcut yoksa coktan taputunu gomerlerdi kimde o kadar roket varki hangarlar almiyor arasira firlatiyor birakin abd biraz uzakdursun helal kim devamet
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Olan japonyaya oluyor attigi fuzeler ustunden geciyor dusunsenize turkiye uzerinden devamli fuze denemesi yapsa baska ulke kokunu kazimazmiyiz japonyada bmye sikayet ediyor ertesigunu tekrar deniyor tombul amca demekki japonyayi deneye deneye hizaya getirmis nerde bu japonlarin fuze sistemi demekki yok abd zaten mudahile etmiyor korkusundan yoksa coktan yapardi tombul suan restini cekiyor
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tombul amca bos bos atiyorsun yazikdegilmi yoksa wiski mi bitti harley davidsonun parcasimi gelmedi yoksa verdigin levis siparisimi gelmedi yine kizdinmi yoksa pirinc yemektenmi biktin soyle atacaksan isabetli at yazikdegilmi roketleri yapacagimdiye aylarca atolyede yatiyorsun tombul
    Cevapla
  • Adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    küçük enişteye benden bir köpürtülmüş kahve...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu çapasız bir ülkeyi esir almış...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı