İngiltere'de veganlardan 'süt dökme' eylemi

İngiltere'de market ve mağazalara girerek sütleri yere döken eylemciler, 'Hayvan sömürüsüne son' sloganı attı.

GİRİŞ 16.10.2022 22:35 GÜNCELLEME 16.10.2022 22:40
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İngiltere’de çevreci hareket Extinction Rebellion’a bağlı bir grup olan Animal Rebellion, ‘süt dökme’ eylemi yaptı.

Başkent Londra dahil olmak üzere birçok kentte market ve mağazada reyonları gezerek yere süt döken protestocular, ‘süt endüstrisinin çevreye verdiği zararı vurgulamayı’ amaçladıklarını dile getirdi.

Londra’da Harrods ve Fortnum & Mason gibi lüks mağazaları hedef alan eylemciler, 'Hayvan sömürüsüne son' sloganı attı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, market çalışanlarının yere süt döken eylemcileri durdurmaya çalıştığı kaydedildi. Bazı sosyal medya kullancıları ise Animal Rebellion’ın eylemine tepki gösterdi.

Bir kullanıcı, “Sütü israf ederek neyi kanıtlamaya çalışıyorlar?” diye sorarken, başka bir sosyal medya kullanıcısı "Yerleri temizleyecek işçilerin suçu ne?” ifadelerini kullandı.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbım hayvanlar da insanlar faydalansın diye yaratmış. israf etmeden tüketmek lazım. Bunlar tamamen sapık, art niyetli görüşler
    Cevapla
  • vatandash 1 yıl önce Şikayet Et
    sapkalinin tipine bakin.. sanki türk dizilerdeki LGBT tiplerinden firlamis bir firlatma..
    Cevapla
  • Türk Evladi 1 yıl önce Şikayet Et
    ben türk dizilerindeki kadar LGBT li tip görmedim baska yabanci filmlerde.. bile bile insanlarimizi hem tahrik etmek icin hem kiskirtmak icin yapiyorlar.. neredeyse tüm türk dizilerinde bu tipler varken alman, amerikan, ingiliz ve fransiz filmlerinde böyle seylere rastlamak cok nadir.. oran olarak belki yüzde bir bile degilken.. bizde yüzde seksen doksan.. nasil olur müslüman ülkede böyle birsey ?!
    Cevapla
  • antikor 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar küreselcilerin parali tetikcileri.. bosuna yapmiyorlar bunlari.. bakmayin söylenenlere.. hayvanlara sahip cikma adinada yapmiyorlar.. tek amaclari o zalim iki bacakli hayvan efendilerinin emirlerini yerine getirmek.. tüm masraflar nasilolsa efendileri tarafindan karsilaniyor..
    Cevapla
  • xray 1 yıl önce Şikayet Et
    sorsan üzenidekiler neler diye verecek leri tek cevap iyide mideme girmiyor der. senin kullandığın telefon araba vs. ne kadar hayvanı telef etmiştir cevap: iyide .... bende derim bende çok ...
    Cevapla
  • Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    iman insanı insan eder belkide sultan eder küfür insanı hayvandan aşalık canavar mahluk eder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim! Yeni genel başkan belli oluyor! Seçim 2. tura kaldı! İşte oy oranları
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!