Almanya'da çevreciler Maliye Bakanlığı binasını işgal etti, Bakan'ın odasını ablukaya aldı

Almanya'da çevreciler Maliye Bakanlığı binasını basın Bakan Lindner'in ofisini ablukaya aldı. Alman Bakan, fakir ülkelerin borçlarının silinmesini isteyen eylemcilerle görüştü.

Almanya'da çevreciler Maliye Bakanlığı binasını işgal etti, Bakan'ın odasını ablukaya aldı
Almanya'da çevreciler Maliye Bakanlığı binasını işgal etti, Bakan'ın odasını ablukaya aldı
GİRİŞ 17.10.2022 16:53 GÜNCELLEME 17.10.2022 17:11

Almanya'da çevreciler, başkent Berlin'de Maliye Bakanlığı binasını işgal etti.

"Extinction Rebellion" adlı çevreci grubun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, aktivistlerin, Berlin'deki Maliye Bakanlığını işgal ettiği, burada Maliye Bakanı Christian Lindner'in ofisinin de ablukaya alındığı ifade edildi.

Bakanlığın işgaline ilişkin görseller de paylaşılan hesapta, çevrecilerin pankart açtığı ve slogan attığı görüldü.

Göstericiler, Bakanlığın balkonundan astıkları pankartlarda, az gelişmiş ülkelerin borçlarının silinmesini ve yeni kolonyalist sömürünün durdurulmasını talep etti.

Maliye Bakanı Lindner'den kendileriyle konuşması talebinde bulunan çevreciler, Lindner'in, fakir ülkelerin borçlarının silinmesine ilişkin verdiği sözleri yerine getirmesini istedi.

Alman Haber Ajansı DPA, Lindner'in, eylemcilerle konuştuğunu bildirdi.

Aktivistler, daha önce de iklim krizine dikkati çekmek için Berlin'de otoyolların çıkışlarında ellerini yola yapıştırarak eylemler gerçekleştirmiş, Federal Meclis'te de yangın alarmını çalıştırmıştı.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'li restoran zincirleri KFC ve Pizza Hut'ın satışları düştü
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu