İran'dan SİHA yalanlaması

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in "Rusya'nın İran yapımı kamikaze SİHA'lar kullandığı" yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

İran'dan SİHA yalanlaması
İran'dan SİHA yalanlaması
GİRİŞ 17.10.2022 19:15 GÜNCELLEME 17.10.2022 19:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Kenani, başkent Tahran'daki Dışişleri Bakanlığı binasında düzenlediği haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kenani, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in "Rusya'nın İran yapımı kamikaze SİHA'lar kullandığı" yönündeki açıklamasına ilişkin bir soru üzerine, "Maalesef genellikle Batı kaynaklı siyasi amaçlı haberler dikkate alınıyor. İran yönetimi, önce de defalarca ilan ettiği üzere, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda taraf değildir ve savaşın taraflarından hiçbirine herhangi bir silah ihraç etmemiştir." dedi.

Ukrayna lideri Zelenskiy, 10 Ekim'de Telegram hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, Rusya'yı Ukrayna'da sivillere yönelik "terör eylemleri" düzenlemekle suçlayarak, "Harkiv, Donbas şehirlerine, Ukrayna'nın diğer şehirlerine de saldırılar oldu. İran yapımı silahlı insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlendi. Terör, cezalandırılması gereken bir suçtur" ifadelerini kullanmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu haber İranin sihalarinin reklamini yapiyor. İranlilar tepki veriyor ama bu durumdan gayet memnunlar.
    Cevapla
  • EYVAH 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru ise şayet İran yönetimide hedef pozisyonuna geliyor bu durumda ABD NATO UKRAYNA askeri güçlerince asker sözleşmeler uyarınca önceleri satın alınabilir kullanımı riskleri doğuruyor bir tarafta yangın varkiken diğer tarafta çiçek bahçeleri gül açmaz Ukrayna yönetiminden İrana yönelik askeri adım gelebilir haliyle Nato ABD kuvvetleride devreye girebilir silahın satın alınması anormal durum değil her devlet satınalabilir savaşın baika coğrafyaya kayma ihtimali doğuyor belkide 2.cephe açılacak inşallah yaşanmaz riskli gelişmeler .
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    inanın abd den hiçbir farkı yok.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Başka ülke yapsa ABD kıyameti koparirdi ama anlaşılan ABD İran'dan korkuyor ve sadece seyrediyor irani
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İRAN dünyayı karıştıran rejim haline dönüştü ABD bile irandan korkuyor ve ona karşı bir şey yapamıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil