Jeffry Flake'in 'Ege' açıklamasına Bahçeli'den cevap: Türkiye'de aptal yok!

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake'in "ABD Ege'deki ortakları arasında taraf tutmuyor" açıklamasına cevap veren Bahçeli, "Türkiye'de aptal yok" dedi.

GİRİŞ 18.10.2022 12:40 GÜNCELLEME 18.10.2022 12:53
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, "Son dönemde bana ABD’nin Ege’de güvenliğe ilişkin pozisyonunda bir değişiklik olup olmadığı sorusu yöneltiliyor. Bu soruya cevabım 'hayır'." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin Twitter hesabından, Flake'in açıklaması paylaşıldı.

"Son dönemde bana ABD’nin Ege’de güvenliğe ilişkin pozisyonunda bir değişiklik olup olmadığı sorusu yöneltiliyor. Bu soruya cevabım 'hayır'. NATO müttefiklerimiz Türkiye ve Yunanistan ile güvenlik alanındaki iş birliğimiz, ortaklardan biri lehine taraf tutmaya ya da dengeyi bozmaya yönelik bir tutuma dayanmamaktadır." değerlendirmesinde bulunan Flake, şu anda ortak çabalarının, Rusya’nın Ukrayna’daki acımasız ve nedensiz savaşını sonlandırmaya odaklandığını aktardı.

Cihat Yaycı aşama aşama anlattı! ABD'nin NATO'nun 5. maddesi eliyle Türkiye'yi işgal planıCihat Yaycı aşama aşama anlattı! ABD'nin NATO'nun 5. maddesi eliyle Türkiye'yi işgal planı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye Büyükelçisi

YUNANİSTAN'A DESTEĞİN AMACINI AÇIKLADI

Flake, Türkiye'nin özellikle gıda güvenliğini ileri bir noktaya taşıyarak, Ukrayna ile Rusya arasında diyaloğu geliştirerek değerli bir destek sağlamayı sürdürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Yunanistan ile savunma alanındaki iş birliğimiz, Ukrayna’yı ve Orta ve Doğu Avrupa’daki NATO müttefiklerimizi destekleyerek NATO’nun doğu kanadını güçlendirmektedir. NATO müttefiklerimiz Türkiye ve Yunanistan ile paylaştığımız başlıca hedef, bölgenin tamamında barışın, güvenliğin ve istikrarın sağlanmasıdır."

Erdoğan'dan Ege mesajı: Biz zırhımızı kuşandık, tedbirimizi aldık! Gerisini O düşünsünErdoğan'dan Ege mesajı: Biz zırhımızı kuşandık, tedbirimizi aldık! Gerisini O düşünsün

BAHÇELİ'DEN BÜYÜKELÇİNİN 'EGE' AÇIKLAMASINA CEVAP

TBMM Grup Toplantısının çıkışında, basın mensuplarının sorusu üzerine, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake'in Ege'yle ilgili yaptığı açıklamayı değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye'de aptal yok, zeka var" diyerek cevapladı.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 163
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bahçeliden süper bir cevap Abd kendi kuyusunu kazıyor Abd ye dünyada güvenen ülke kalmadı hala savaş çıkartıp silah satma peşindeler.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan abd sizin derdiniz yunanı bizim üstümüze gönderip onları bize boğdurmak...Sonrada vay sen işgalcisin deyip bizi suçlu çıkarmak... Yemez oğlum yemez
    Cevapla
  • Muammer 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış bir ifade çünkü;Söylenen bunca yalana inanan ve ihanete destek verenlere ne deniyor o zaman.
    Cevapla
  • Erğ 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ve emperyalist ülkeler, bizdeki bazı siyasetçiler ve vterör destekçileri gibi gözümüzün içine baka baka yalan söylüyor, bazı aptallarda inanıyorlar, asırlardırda aynı yalanları söylüyorlar.
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika devleti aptal çünkü azılı Türkiye düşmanı. İsrail'in rolünü oynuyor, jandarması. Bizden günah gitti. Geleni vurun gebertin gitsinler. İnglizler denedi sıra parayı canından çok seven Yahudilerde. Nil ile Fırat arası işgal girişimi İsrail'in sonu olacak inşaAllah. Yunanistan'ı kullanan Avrupa da aynı sonu feci olacak inşaAllah. Türkiye Osmanlı 'dan daha güçlü oldu çünkü Türkler her yerde. Türklerin gittiği yerde devlet kurduğunu unutmuşlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor