Yahudi yazara sarf ettiği sözler sebebiyle siyasi hayatı bitti

İsveç Demokratlar Partisi, yaşamını Nazi toplama kampında yitiren Yahudi günlük yazarı Anne Frank hakkında aşağılayıcı yorumlar yaptığı gerekçesiyle partinin üst düzey isimlerden Rebecka Fallenkvist'i görevden aldı.

Yahudi yazara sarf ettiği sözler sebebiyle siyasi hayatı bitti
Yahudi yazara sarf ettiği sözler sebebiyle siyasi hayatı bitti
GİRİŞ 18.10.2022 11:07 GÜNCELLEME 18.10.2022 12:56
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Rebecka Fallenkvist'in Instagram gönderisinde Anne Frank'a yönelik "ahlaksız" ifadesini kullanması geniş çaplı tepkilere yol açtı.

İsveç Demokratlar Partisi, paylaşımla ilgili parti içi disiplin sürecini başlatarak, Fallenkvist'in görevinden alındığını duyurdu.

Partinin medya direktörü Oskar Cavalli-Bjorkman, Fallenkvist'in ifadesini "duyarsız ve uygunsuz" olarak nitelendirirken, konunun ciddiye alınacağını kaydetti.

Fallenkvist, paylaşımını silerken Dagens Nyheter gazetesine yaptığı açıklamada, "yanlış anlaşıldığını" iddia etti.

Anne Frank'in kitabının insanın iyiliği ve kötülüğünün dokunaklı tasviri olduğuna işaret eden Fallenkvist, açıklamasında, "İlk bölümlerde hayatını huzur içinde yaşayan ve erkeklere ilgi duyan (ki ben bunu vurguladım) herhangi bir genç kız gibi olan Anne, Nazizmin kötülüğüyle tezat oluşturuyor. Paylaşımım, Anne'in maruz kaldığı kötülüğü küçümsemeden içindeki iyi ve insani yönü ortaya çıkarmayı amaçlıyordu" savunmasını yaptı.

İsrail'in Stockholm Büyükelçisi Ziv Nevo Kulman, sosyal medya hesabından Fallenkvist'in paylaşımına dair "Anne Frank'in anısına saygısızlık teşkil eden bu aşağılık hakareti şiddetle kınıyorum" paylaşımını yaptı.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da saklandığı yıllarda günlük yazan Frank, Şubat 1945'te Nazi Almanya'sının Bergen-Belsen toplama kampında 15 yaşında hayatını kaybetmişti.

Neo-Naziler de dahil olmak üzere aşırı sağcı gruplarda aktif olan kişilerce 1980'lerde kurulan İsveç Demokratları Partisi, 11 Eylül seçimlerinde en fazla oy alan ikinci parti olmuştu.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 27
  • Kirli 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahudilerde Adem ile Havadan doğmadı mı Araplarla akraba değiller mi diğer insanlardan hiç bir üstünlüğü yoktur. İslam'da üstünlük takvadadir. Onlar paraya güce tapiyorlar oysaki sınırsız güç Allah tadir. Mülk malda Allah'ın dir. Bence basit düşünüyorlar üstün ırk savsatasini bırakıp mazlumlara zulmetmeden dünyaya fitne yatmadan önce kendileriyle sonrada dünya ile barışık yaşamaları tüm insanlığın ve kendilerinin yararinadir. Yahudilerde çok çekmiştir onlarida iyi anlamak lazım onlarda değerli güzel insanlardir. Aşırı ırkçılıklari onları yanlış tanıtıyor. Güzel düşün güzel yaşa ve yaşat. Hepimiz faniyiz. Baki olan mülkün gerçek sahibidir.
    Cevapla
  • İzzet yakutoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Habere değil de yorumculara dikkat edin. Ne kadar ırk ve ırz düşmanı varsa sahneye çıktı.
    Cevapla
  • Ali aksoy 1 yıl önce Şikayet Et
    ANNE FRANK,hiçbir zaman var olmamişti!Yahudinin dünyayaya yaydigi bir yalan.Gaye, yazma edabiyati güçlü birinin yazdigi bir kitap,yaz ve sat!buna inanan milyonlarca kişi olacaktir.
    Cevapla
  • ferhat 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyasetçi kadın aslında ahlaken haklı. Bazı kitapların orijinal metni yayınlanmıyor her ülkede, hatta websitesinde bile koymamışlar. Evet, o kitabın yazarı sapık ve ahlaksız, okusanız sizin de mideniz bulanır. başından geçen savaş hikayesi ise standart ajitasyonlu yahudi hikayesi.
    Cevapla
  • Adıyamanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir Hindistan'daki ineklerin dokunulmazlığı var bir de bu lanetlenmiş kavmin, ne iş anlamadım gitti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Reisi'nin ölümündeki soru işaretleri...Helikopter düştü mü!
Selçuk Bayraktar müthiş gelişmeyi açıkladı: 2  ay içinde prototiplerini üreteceğiz