Rus savaş uçağı İngiliz jetine füze fırlattı

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, bir Rus uçağının 29 Eylül'de Karadeniz üzerinde uluslararası hava sahasında devriye görevi yapan bir İngiliz uçağının yakınına füze fırlattığını açıkladı.

Rus savaş uçağı İngiliz jetine füze fırlattı
Rus savaş uçağı İngiliz jetine füze fırlattı
GİRİŞ 20.10.2022 15:31 GÜNCELLEME 20.10.2022 15:31
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Parlamentoda yaptığı konuşmada, Karadeniz üzerinde rutin devriye görevini icra eden İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetlerine (RAF) ait silahsız bir uçağın yakınına bir Rus uçağından füze fırlatıldığını bildirdi.

RUSYA: BU TEKNİK BİR ARIZA

İngiltere'nin 29 Eylül'de meydana gelen bu olayın ardından devriyeleri askıya aldığını ve endişelerini Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya ilettiğini söyleyen Wallace, Rusya'nın bunun "teknik bir arıza" olduğunu belirttiğini aktardı.

WALLACE: ANALİZİM BUNUN BİR ARIZA OLDUĞUNU SÖYLÜYOR

Wallace, İngiltere'nin daha sonra devriyelere yeniden başladığını belirterek, olayı "potansiyel olarak tehlikeli" şeklinde nitelendirdi ancak bunun "kasıtlı bir tırmanma" olarak görülmediğini sözlerine ekledi.

Bakan Wallace, "Analizimiz bunun bir arıza olduğu konusunda uyuşuyor" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 14
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kaza değil olması gereken isabetsiz bir atış olmuş insallah bir sonrakinde hedef yok edilecek ingiliz itlerinde çöplugunden çıktığında fazla uzaklaşmamalari gerektiğini ogrenecek
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İngilterenin uçağının karadeniz üzerinde ne işi var karadenize kıyısını var kendi çöplüğünde uçsun uçakları
    Cevapla
  • Mmm 1 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere savaş uçağı İngiltereden 10bin km uzakta başka devletlerin burnunun dibinde neyin devriye nöbetini yapıyormuş?
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Dingiltere’nin Karadeniz’e sınırı olduğunu bilmiyorduk ya tüh.
    Cevapla
  • analiz 1 yıl önce Şikayet Et
    bu abd ve ingilterenin bütün derdi kraliyetlerini global monarşi haline getirmek olabilir mi? Allah muahafaza. Medyada da sanki bütün dünyanın şeysi gibi parlatmaya çalışıyorlar. Almanlar monarşilerini koruyor sembolik olarak bence ingiliz monarşisine karşı atılmış akıllıca bir adım, fransa da monarşisine hakkını verip yedekte tutmalı. Geleneksel ingiliz fransız ingiliz alman çekişmesi ingiliz abd tarafından devam ettiriliyor sanki. Almanya ve fransa avrupanın kaderinin kendi ellerine almalı. Rusya da bir avrupa devleti ama ingiltere değil. İngiltere abd ve sömürgeleri ayrı bir grup.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
The Telegraph yazdı: Vladimir Putin'e büyük şok!
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı