Yunan medyasında büyük endişe: Komşuyu 'TAYFUN' korkusu sardı

Türkiye, savunma sanayiinde yerli üretimleriyle çıtayı her geçen gün daha yukarı taşıyor. Savunma sanayiindeki gelişmeler Yunanistan'da endişeyle takip ediliyor.

GİRİŞ 23.10.2022 03:19 GÜNCELLEME 23.10.2022 09:32
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin savunma sanayiinde attığı adımlar Yunan basınını endişelendirdi. ROKETSAN tarafından geliştirilen yerli füze TAYFUN'u sayfalarına taşıyan Yunan basınında, "Yunanistan'ın tamamı TAYFUN füzesinin menzilinde" yorumu yapıldı. Türk savunma sanayiinin hızla geliştiği vurgulandı.

ROKETSAN tarafından geliştirilen kısa menzilli balistik füze TAYFUN, Yunanistan'da büyük paniğe neden oldu. Yunan basınında tüm Yunanistan'ın Tayfun füzesinin menzilinde olduğu yorumu yapıldı.

'Ta Nea' gazetesine değerlendirmede bulunan analistler, Yunanistan'ın aksine, Türk savunma sanayiinin hızla geliştiğine işaret etti.

'To Vima' gazetesi de TAYFUN'un menziline vurgu yaptı.

Skai televizyonu, 'Türkiye Karadeniz üstünde balistik füze fırlattı' ifadesiyle verdiği haberde, Tayfun'un 561 kilometre mesafe kat ettiğine dikkati çekti.

Kathimerini gazetesi, 'Türkiye bir balistik füze test etti' başlığını atarak, denemenin Karadeniz semalarında gerçekleştiğini vurguladı. 

KAYNAK: TRT HABER
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 88
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Esasen Ege denizi tropikal fırtına Tayfun , görülmez . İlk estiren Türkler olacaktır .
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ya güvenme ey Yunan.Türkiye en güçsüz zamanında seni perişan etti.Şuan Seni böcek gibi ezer.Aklını başına al Türkiye'nin yanında ol.Türkiye ile birlikte hareket et.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    YUNANİSTAN HAVA KUVVETLERİ bizimkinden daha güçlü zaten o yüzden bu kadar konuşuyorlar ABD bizi hala oyalıyor
    Cevapla
  • Szr 1 yıl önce Şikayet Et
    Dostum yunan hava kuvettleri güçlü olsaydı şimdiye kadar saldırıdır bize sen rahat ol
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    yunalılar akıllım olaydı sevinirlerdi. zira yunalıları ABD işgalinden kurtaracağız. özgürleştireceğiz. hele işbirlşikçi hain 6 lı masa beslemeleir gibi ortalık bir berrkalşsın o zman yunanın kurtuluşu başlayacak... sevinin ulan
    Cevapla
  • sadi 1 yıl önce Şikayet Et
    bilinmesi gerekenleri itina ile servis ediyoruz ya birde bilinmeyenlerimiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpekleri savunan kadından kan donduran sözler: Çocukları ölümle tehdit etti!
1 milyon TL altında 8 araç modeli kaldı!  İşte araçların listesi...