İklim aktivistlerinden 110 milyon dolarlık tabloya patates püreli saldırı

Almanya’da 2 iklim aktivisti, Claude Monet'in 2019’da 110 milyon dolara satılan Les Meules (Tahıl Yığını) adlı tablosuna patates püresi fırlatarak, ellerini tablonun asılı olduğu duvara yapıştırdı.

GİRİŞ 24.10.2022 01:22 GÜNCELLEME 24.10.2022 11:09
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Almanya’da sözde 2 iklim aktivisti, Claude Monet'in 2019’da 110 milyon dolara satılan Les Meules (Tahıl Yığını) adlı tablosuna patates püresi fırlatarak, ellerini tablonun asılı olduğu duvara yapıştırdı.

Sözde iklim aktivistleri sanat eserlerine yönelik saldırılarına devam ediyor. İngiltere'deki Just Stop Oil'in (Petrolü Durdurun) ardından Almanya'da Letzte Generation (Son Nesil) adlı çevreci grup Postdam kentindeki Barberini Müzesi'nde sergilenen Claude Monet'e ait Les Meules (Tahıl Yığını) adlı tabloyu hedef aldı. İki aktivist, tabloya önce ellerindeki patates püresini fırlatırken, ardından ellerini tablonun asılı olduğu yapıştırdı.

Müze Sözcüsü yaptığı açıklamada, saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, koruyucu cam bulunan tablonun saldırıdan hasar almadığını aktardı.

'HAKLARINDA SORUŞTURMA AÇILACAK'

Polis tarafından yapılan açıklamada ise, iki aktivistin gözaltına alındığı belirtilerek, müzeye izinsiz girme ve maddi hasar vermekten haklarında soruşturma açılacağı aktarıldı. Letzte Generation adlı grup, Alman hükümetini iklimi korumak ve fosil yakıtların kullanımından vazgeçilmesi için sert önlemler almasının talep ediyor.

110 MİLYON DOLARA SATILMIŞTI

Monet'in 1888 ve 1891 yılları arasında yaptığı Les Meules adlı resim serisinin bir parçası olan tablo Hasso Plattner tarafından 2019 yılında 110,7 milyon dolara satın alınmıştı.

AKTİVİSTLER, VAN GOGH TABLOSUNA DOMATES ÇORBASI FIRLATMIŞLARDI

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Ulusal Galeri'ye gelen 2 iklim aktivisti, 14 Ekim'de dünyaca ünlü Vincent Van Gogh'un "Ayçiçekleri" tablosuna domates çorbası fırlatmış, daha sonra ellerini duvara yapıştırmıştı.

KAYNAK: İHA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 15
  • Advert 1 yıl önce Şikayet Et
    Heinz sponsorluğunda.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aktivist nedir ya, 2 mb internete her şekle bürünen,topluma faydası olmayan,onun bunun sırtında asalak gibi yaşayan insana aktivist deyip, ortalığa salıyorlar.
    Cevapla
  • MERVE 1 yıl önce Şikayet Et
    tabloyu, patates tarlasına çevirmişler
    Cevapla
  • Ökkes 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bizim basimiza bela oldu Almanyada. Her gün bir Otoyolda ellerini yolla yapistirip bütün Trafiki durduruyorlar. Bu sabah da yine Berlinden aynisini yaptilar, artik gna geldi, yakinda bunlara karsi bir savas acilacaktir ama ne kadar sürer. Sabrinda bir sonu var.
    Cevapla
  • Gerçek 1 yıl önce Şikayet Et
    Parasını bu insanlar dan tanzim edin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi