Yunan basını: Satın almamıza rağmen Türkiye'nin gerisindeyiz!

Türk savunma sanayisinin hızlı yükselişi ve silah sistemlerindeki yerlilik oranı Yunanistan'ı korkutmaya devam ediyor.

GİRİŞ 24.10.2022 07:27 GÜNCELLEME 24.10.2022 09:27
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Atina hükümetinin Türkiye'yi yakından takip ettiğini belirten ülke basını, "Son yıllarda devam eden satın alma ve silah programına rağmen savunma sanayii dramatik bir şekilde geride kalıyor" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'de üretilen yeni silahları gündeme getiren Yunan basını, Türk savunma sanayisinin hızlı gelişmesinin kendileri için sorun olduğundan bahsetti.

Bakan Varank'ın balistik füzesi "Tayfun" ile ilgili sözlerine atıfta bulunan haberde, "Yerli savunma sanayisinin yeteneklerine değinerek, çok daha büyük projeler için potansiyele sahip olduğuna dikkat çekiyor. Ve bu yanlış değil. Atina'daki gelişmeleri takip edenler, meselenin kısa menzilli bir balistik füzenin denenmesi olmadığını kaydediyor" ifadeleri kullanıldı.

Silah sistemlerinde yerlilik oranının %80-85'e dayandığına dikkat çekilirken "Türk savunma sanayisi şimdiden taarruz ve savunma silahları, askeri donanım ve yazılımlarla 700'den fazla farklı proje üzerinde çalışıyor" ifadelerine yer verildi.

Tayfun'un büyük resimde sadece küçük bir detay olduğunu belirten Yunan basını, Türkiye'nin 1000 km'yi aşacak daha uzun menzilli füzeler üzerinde çalıştığını ileri sürdü.

Türkiye'de üretilen yerli silahlar arasında muharebe sistemleri, denizaltı savunma harbi cihazları, zırhlı araçlar, taarruz helikopterleri, karadan havaya füze sistemleri, elektronik harp cihazları, korvetlerin bulunduğunu yazan Yunan basını, Türk İHA'ların dünyada popüler hale geldiğine vurgu yaptı.

Yıl sonunda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilmesi planlanan Türkiye'nin en büyük savaş gemisi TCG Anadolu hakkında birkaç bilgiye yer verilen haberde, "Türkiye, kendisini güçlü bir savunma sanayii ve gelişmiş silahlarla bölgelerarası bir güce dönüştürme planını istikrarlı bir şekilde takip ediyor. Yunanistan gelişmeleri yakından izliyor, ancak son yıllarda devam eden satın alma ve silah programına rağmen savunma sanayii dramatik bir şekilde geride kalıyor" denildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    ATASÖZÜ : " -- Ne kadar hızla dönerseniz dönün poponuz arkada kalır"..
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha cok korkacaksiniz
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne satın almanıza rağmen Türkleri geçemediniz. doğru konuşsanıza. kendimizi, ülkemizi satmamıza rağmen Türkleri geçemedik. desenize hristo.
    Cevapla
  • adil 1 yıl önce Şikayet Et
    çok enteresan bir durum var neden tüm silah sistemlerimiz basında paylaşılıyor bu biraz daha kapalı teknolojiylemi çalışsak
    Cevapla
  • 2023 Seçimleri 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanın azından bile artık gerçekler o malum kesimin gözüne gözüne sokuluyor ama hala gerçeği inkar ediyor nankörler. Sosyal medyada kandırılan ergenler ve saftirikler gelmiş zillet ittifakından medet umuyor, Türk ordusuna iftira atan, HDP'ye bakanlık vereceğiz diyen Bizans artıklarını millete kurtarıcı olarak yutturmaya çalışan hain bir fondaş medyada var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!