INTERPOL kolluk kuvvetleri için özel olarak tasarlanmış ilk Metaverse'i tanıttı

INTERPOL'ün dünya genelinde polislere kapsamlı eğitim kursları sunmak amacıyla ilk sanal evrenini kurdu.

INTERPOL kolluk kuvvetleri için özel olarak tasarlanmış ilk Metaverse'i tanıttı
INTERPOL kolluk kuvvetleri için özel olarak tasarlanmış ilk Metaverse'i tanıttı
GİRİŞ 24.10.2022 17:24 GÜNCELLEME 24.10.2022 17:25

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (Interpol), Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen 90. Interpol Genel Kurulu'nda dünya çapında kolluk kuvvetleri için özel olarak tasarlanmış ilk metaverse'i tanıttı.

Interpol, metaverse'ünde kayıtlı kullanıcıların herhangi bir coğrafi veya fiziksel engel olmaksızın Fransa'nın Lyon kentindeki Interpol Genel Sekreterliği genel merkezini sanal olarak gezmelerine, avatarları aracılığıyla diğer memurlarla etkileşime girmelerine ve hatta adli soruşma ve diğer konularda kapsamlı eğitimler almalarına olanak tanıyacak.

Interpol Genel Sekreteri Jürgen Stock, konu hakkında "Yeni bir dünyaya giriyor olabiliriz, ancak taahhüdümüz aynı kalıyor" dedi.

METAVERSE'DEKİ SUÇLAR İÇİN ÖZEL EKİP KURULDU

Interpol Küresel Suç Trendi raporuna göre, dijitalleşme hızı arttıkça suç da giderek daha fazla çevrim içi ortama taşınıyor. Bu çevrim içi ortamlardan bir tanesi ise metaverse.

Interpol, kolluk kuvvetlerinin endişelendiği bu yeni sanal dünyanın tasarım gereği güvenli olmasını sağlamak adına metaverse'de bir uzman grubu kurulduğunu da duyurdu.

INTERPOL'ün Teknoloji ve Yenilik İcra Direktörü Madan Oberoi, “Metaverse, kolluk kuvvetleri için muazzam sonuçlarla günlük hayatımızın her yönünü dönüştürme potansiyeline sahip. Ancak polisin metaverse'ü anlaması için onu deneyimlememiz gerekiyor" dedi.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgunu
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...