Zaharova'dan Zelenski için "2. Usame bin Ladin" benzetmesi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'yi "2. Usame bin Ladin" olarak niteledi. Rus sözcü, "Avrupa versiyonu. Zelenski'yi Bin Ladin'i besledikleri kaşıktan daha büyük kaşıkla besliyorlar" dedi.

Zaharova'dan Zelenski için "2. Usame bin Ladin" benzetmesi
Zaharova'dan Zelenski için "2. Usame bin Ladin" benzetmesi
GİRİŞ 25.10.2022 11:47 GÜNCELLEME 25.10.2022 12:22
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev'in 'kirli bomba' planlarını eleştirdiği açıklamasında, eski El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in de başlarda ABD'ye yakın olduğunu ancak daha sonra saldırı düzenlediğini anımsattı ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin "2. Usame Bin Ladin" olduğunu söyledi.

ABD'de 11 Eylül 2011'de düzenlenen terör saldırılarının o zamana dek Washington'a yakın olan El Kaide militanları tarafından düzenlendiğini kaydeden Zaharova, "Onlar (El Kaide militanları) ancak İkiz Kuleler yerle bir olduğunda düşman haline geldi. O zamana dek 'ahbap, arkadaş' olarak görülüyorlardı. Şu anda aynı durum Zelenski için yaşanıyor. Bu kelimeden korkmuyorum. Ne isterseniz söyleyin: 'Benim kişisel görüşüm, metafor...' Ne isterseniz. Uluslararası toplum için Zelenski, Bin Ladin No.2'dir. Sadece bu, Avrupa versiyonu. Muhtemelen bu daha korkutucu, zira Zelenski'i Bin Ladin'i besledikleri kaşıktan çok daha büyük bir kaşıkla besliyorlar" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: SPUTNİK
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11
  • Gül.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Ladini de abd getirdi isi bitince fisini cekti.. Zelenski ayni oyuna geldi olan ordaki halka oldu.. Sandiki zelenski abd yaninda olacak sandi..
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaşa karşıyım ama Rusya bu konuda haklı. Olan masum Ukrayna halkına oldu. ABD VE AVRUPA UŞAĞI ZELENSKY...
    Cevapla
  • Suat 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet çok doğru söylüyor başta abd olmak üzere Avrupa ülkeleri kendi ayaklarına sıktı ama burda en çok zararı Avrupa görecek ABD işlerini böyle yürütüyor
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynayı ateşe atan zelensky. Ve Türkiyedeki sevdalıları kemalsky meralsky.
    Cevapla
  • antikor 1 yıl önce Şikayet Et
    simone koslowsky.. Türkiyenin simdiki bas cibani koslowsky..
    Cevapla
  • Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    agzina saglik...tam isabet...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!