Ben Wallace, Türk SİHA'larını görmeye geldi

Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, SAHA EXPO 2022 Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'na ziyarette bulundu. Bakan Wallace, geçtiğimiz yıllarda Türk İHA ve SİHA'larından övgüyle söz etmişti.

GİRİŞ 26.10.2022 12:25 GÜNCELLEME 26.10.2022 16:37
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

SAHA EXPO 2022 Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı iki gün evvel İstanbul Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı.

Büyük ilgi gören fuara Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace da katıldı.

İngiliz bakan, başta Türk SİHA'ları olmak üzere, yerli ve milli savunma ürünlerini yakından inceledi.

İNGİLTERE DE TÜRK SİHA'LARINDAN ALACAK MI?

Wallace, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile Baykar standını ziyaret etti. Akıncı ve Bayraktar TB2 hakkında bilgi alan Wallace, Türk İHA'larına ilişkin, "Modern savaşı önemli ölçüde değiştirdiler. Silahlı kuvvetlerimize Ukrayna'dan aldığımız derslerle yatırım yapıyoruz. Kesinlikle burada yeni modelini gördüğümüz TB2'ler modern savaşlarda bir oyun değiştirici oldu" değerlendirmesini yaptı.

İngiltere'nin Türk İHA'ları almayı düşünüp düşünmediğine yönelik sorulan soruya ise Wallace, "Alışveriş gezisinde değilim, keşif gezisindeyim. Spekülasyonlar yapmayalım. Ordumuzu 23 milyar sterlin harcayarak gelecek 10 yılda modernize edeceğiz. Hava kuvvetlerimize de yatırım yapacağız. Neler olacağını göreceğiz" şeklinde yanıt verdi.

"OYUN DEĞİŞTİRİCİ NİTELİKTE"

Bakan Wallace, geçtiğimiz yıllarda Türk SİHA ve İHA'larından şöyle söz etmişti:

"Türkiye'nin 2019 ortasından bu yana Bayraktar TB2'leri Libya'da nasıl kullandığına bakın. Bu İHA'lar istihbarat topladı, gözetleme yaptı ve cephe, tedarik hatlarını ve lojistik üslerini hedef alan operasyonlar yaptı. (Türk İHA'ları) Geçen yıl temmuz ayında Libya Ulusal Ordusu'nun kontrolündeki Cufra Havaalanı'nı vurarak çok sayıda komuta kontrol noktaları ile iki nakliye uçağını tahrip ettiler. Ya da Türkiye’nin Suriye’de müdahil oluşunu ve Elektronik Harbi, hafif silahlı İHA'ları ve tankları, zırhlı araçları ve üzerlerindeki hava savunma sistemlerini durdurmaya dönük akıllı mühimmatı nasıl kullandığını düşünün.

İngiltere'den açıklama: Türk İHA'ları hakkındaki iddiaların yarısı bile doğruysa...İngiltere'den açıklama: Türk İHA'ları hakkındaki iddiaların yarısı bile doğruysa...

Haberlere göre Esad rejimi ağır kayıplar verdi. '3 bin asker, 151 tank, 8 helikopter, 3 İHA, 3 muharip savaş uçağı, kamyonlar, 8 hava savunma sistemi, bir karargah ve sair ekipman ile tesisler.' İddiaların yarısı bile doğruysa, bu oyun değiştirici niteliktedir."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • digital 1 yıl önce Şikayet Et
    mesele sadece teknik ekipmanlar olmadigi icin en onemli kony burada yazilim cunku o sayede bir seyler basarabiliyor.Bundan dolayi kooyalanmasi tasarim haricinde gozoemle mumkun degil
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle hassas savunma ihalarının ulu orta teşhiri ne kadar doğru bir de ihraç ediliyor kopya edilebillr dikkatli olunmalı .
    Cevapla
  • Sinan Tekin 1 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz'e dikkat. Boşuna gelmemiştir Akıncı merkezine almayın
    Cevapla
  • hammert 1 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk cüyüm diye geçinenler ancak atatürk, ü kullanmaktan başka işleri yok riyakar adamlar
    Cevapla
  • Mehmet Akif 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlar ancak heykelini yapar bunların
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Dinleyin ağızlarından damat damatlar diyenenler oyuncak diyenler bir damat Atatürk’ün istikbal göklerdedir sözünü uguluyor biride mavi vatanı gerçekleştirdi alınan sondaj gemileriyle yazıklar olsun bunları görmek istemeyenlere görmek istemeyenler zaten ya nankördür yada Haindir
    Cevapla
  • Gayserili 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş Gardaş, Bunlar Müslüman Turk Milletinin düşmanlarıdır, çünkü bunların yaptığını sadece düşman yapar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular