Rusya, nükleer saldırı tatbikatını başlattı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, düşmanlardan gelebilecek muhtemel saldırılara hazırlanmak için nükleer tatbikatlar yapıldığını söyledi.

GİRİŞ 26.10.2022 15:13 GÜNCELLEME 26.10.2022 16:13
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, düşmanlardan gelebilecek muhtemel saldırılara hazırlanmak için nükleer tatbikatlar yapıldığını söyledi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, nükleer silahla yapılan tatbikatı çevrimiçi izlediği belirtildi.

Tu-95MS UZUN MENZİLLİ UÇAKLAR YER ALDI

Açıklamada, "Plesetks uzay üssünden 'Yars' kıtalararası balistik füze ve Barents Denizi'nden 'Sineva' balistik füze Kamçatka'daki Kura poligonuna fırlatıldı. Tatbikatta, havadan seyir füzelerini fırlatan Tu-95MS tipi uzun menzilli uçakları da yer aldı" ifadelerine yer verildi.

Tatbikat kapsamında, askeri yönetim ve operasyon personelinin hazırlık düzeyinin denetlendiği kaydedilen açıklamada, "Stratejik caydırıcı güçlerin tatbikatının hedeflerine başarıyla ulaşıldı. Tüm füzeler, özelliklerini kanıtlayarak belirlenen hedeflere ulaştı" denildi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun, Putin'e tatbikatla ilgili bilgi verdiği kaydedildi.

PUTİN'DEN AÇIKLAMA

Tu-95 uzun menzilli uçakların da yer aldı tatbikatı takip eden Putin, "bölgesel ve küresel anlamda çatışma potansiyeli çok yüksek" dedi. Ukrayna'nın "kirli bomba" kullanma planlarını bildiklerini belirten Putin, Kırım'daki saldırının güvenlik tedbirlerinin artırılması gerekliliğini gözler önüne serdiğinin altını çizdi.

ABD BİLGİLENDİRİLDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın nükleer silah denemesi yapacağı konusunda Washington'u bilgilendirdiğini bugün açıklamıştı.

Bakanlık Sözcüsü Ned Price da "Bu, Rusya’nın gerçekleştirdiği rutin bir tatbikat. Rusya, sebepsiz saldırganca bir şekilde nükleer tehditlerde bulunurken bizi bilgilendirerek sürpriz faktörünü ortadan kaldırıyor ve yanlış hesaplama risklerini en aza indiriyor" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
İbrahim Günay . Haber7.com - Yayın Koordinatörü
Haber 7 - İbrahim Günay .

Editör Hakkında

1986 yılında Mardin’in Savur ilçesinde doğdu. Evli ve bir çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça, Kürtçe ve İngilizce bilmektedir. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde İnternet Gazeteciliği - Yayıncılığı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Eğitimine, İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Medya ve İletişim Yönetimi (Tezli) Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. TRT Haber’de stajını tamamlayan Günay, mesleğe 2009 yılında Haberler.com’da başladı. 2013 yılında Haber7.com'da göreve başlayan İbrahim Günay, editör, Haber Şefi ve Yayın Koordinatörü olarak görev aldı. Pek çok habere ve röportaja imza attı, sunum ve seminerlere katıldı. Ödül ve plaketler aldı. İbrahim Günay, halen Haber7.com’da Sorumlu Müdür ve Yayın Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 76
  • Turan 1 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer silah tehdidi ile yayılmacılık. Üstelik 'Rusya'nın sınırları yoktur' tezinde bir diktatörle. İnceldiği yerden kopsun. Bu tehdide boyun eğildiği gün sarı öküzün öldüğü gündür.
    Cevapla
  • Vanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd kendi ülkesi dışındaki her savaşı destekler
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere , ABD'nin değirmenine su taşıyan AUKUS paktı üyesi olduğu için , Rusya , İngiltere'yi hedef listesinin başına koydu ve açıkça ikaz etti . Rusya , AUKUS paktı nükleer denizaltılar ile Okyanuslar dan kuşatılması ve ABD'nin Yıldız savaşı projesi ile uzaydan tehdit edilmesinden , ziyadesi ile rahatsız oldu .
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'nın üç büyük ülkesi tedirgin , Başta İngiltere ve Almanya , sıranın kendisine geleceğini düşünen Fransa ; Rusya'nın hedefi küresel güç olan , envanterinde nükleer başlık bulunduran , AUKUS paktı kurarak kendisini tehdit eden ülkelerdir .
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 1 yıl önce Şikayet Et
    çibanbaşı izrael! bitmedikçe! kargaşa dinmez!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den çok sayıda il için gök gürültülü sağanak uyarısı
Süper Lig'de 7 maç sona erdi! Bir takım daha düştü