Çavuşoğlu'nu ağırladı, 'Türkiye' hassasiyeti toplantıya damga vurdu!

Gana Dışişleri Bakanı Botchwey'in 'Türkiye' hassasiyeti basın toplantısına damga vurdu. 'Turkey' konusunda yabancı basın mensuplarını uyaran Botchwey, 'Türkiye' hususuna dikkat etmelerini istedi.

Çavuşoğlu'nu ağırladı, 'Türkiye' hassasiyeti toplantıya damga vurdu!
Çavuşoğlu'nu ağırladı, 'Türkiye' hassasiyeti toplantıya damga vurdu!
GİRİŞ 26.10.2022 17:14 GÜNCELLEME 26.10.2022 17:14
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Gana'lı Bakan Botchwey'in "Türkiye" ismi konusunda yabancı basın mensuplarını uyarması basın toplantısına damga vurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gana Dışişleri Bakanı Shirley Ayorkor Botchwey ile ortak basın toplantısında kameraların karşısına geçti. İki Bakan, ikili ilişkilere yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Botchwey'in basın toplantısının sonunda yabancı basın mensuplarına yönelik uyarısı salona damga vurdu. Botchwey, "Şunu ifade etmek istiyorum. Belli bir ismi kullanmaya devam etmek istiyorsun. İngilizce "Turkey" ismi şu an değişti. Hepimizin bunu artık tanımlamamız gerekiyor. "Türkiye" ismini kullanmamız gerekiyor. Medya üyelerinin de bu hususa dikkat etmelerini rica ediyorum. Artık ingilizce "Turkey" değil, "Türkiye" ismini kullanmalısınız." dedi.

Bakan Botchwey'e "Türkiye" hassasiyetinden dolayı teşekkür eden Bakan Çavuşoğlu, "Bu aslında Birleşmiş Milletler'de de kayıt edildi" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AJANSLAR
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Maaşallah
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte Bu Büyük Devlet Büyük Başkan Erdoğan
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Yemin ediyorum içimizde yaşayan sözde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ama gerçekte mandacı zihniyetten daha milli davranmış. Helal olsun.
    Cevapla
  • m.orcuk 1 yıl önce Şikayet Et
    O kadar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’