Güvercinler zombiye döndü: İngiltere'yi korkutan hastalık

İngiltere'de güvercinler arasında yayılan gizemli bir hastalık halk arasında paniğe yol açtı. Hasta güvercinlerin boynunun büküldüğü ve hayvanların sürekli kendi çevresinde daire çizdiği görüldü.

Güvercinler zombiye döndü: İngiltere'yi korkutan hastalık
Güvercinler zombiye döndü: İngiltere'yi korkutan hastalık
GİRİŞ 27.10.2022 10:53 GÜNCELLEME 27.10.2022 10:53
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Birleşik Krallık'taki uzmanlar son dönemde viral bir hastalığın hızla yayıldığı konusunda uyarıda bulundu. Gizemli hastalık, hayvan kurtarma ekiplerinin JSPCA Hayvan Barınağı'na getirdiği güvercinlerdeki garipliklerin fark edilmesi ile ortaya çıktı.

BOYUNLARI BÜKÜLDÜ, AYAKTA DURAMIYORLAR

Hasta hayvanların hepsinin boynu 'zombilere benzer şekilde' bükülmüştü, kuşlar ayakta duramıyor sadece durdukları yerde daire çizerek dönüyorlardı.

HAYVANLARIN FOTOĞRAFLARI İLE UYARIDA BULUNDULAR

JSPCA hayvanları koruma derneği güvercinlerin fotoğrafları ile beraber yayınladığı uyarıda hastalığın güvercinleri ve kümes hayvanlarını etkileyen viral bir hastalık olduğunu belirterek, "Son birkaç hafta içinde boyun bükülmesi, ayakta duramama gibi nörolojik belirtilerle barınağımıza gelen güvercinlerin sayısında ciddi bir artış oldu" ifadelerini kullandı.

HASTA HAYVANLAR GENELLİKLE ZAYIF

JSPCA yetkilileri virüsten etkilenen kuşların genellikle zayıf olduğunu ve yeşil dışkıladıklarını vurguladı ve hasta hayvanların dengeyi sağlayamamaktan ya da iyi uçamamaktan kaynaklanan ciddi yaralanmalarının olduğunu belirttiler.

PANİĞE NEDEN OLDU

Uzmanlar hastalığın Güvercin paramiksovirüsü olabileceğini belirtse de hayvanların garip görüntüleri ülkede paniğe neden oldu. Kuş besleyen insanlar semptomlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

HASTALIK İNSANLARA GEÇER Mİ?

Koronavirüs ve Maymun çiçeği gibi salgın hastalıklar nedeni ile zor günler geçiren insanlar yeni salgın korkusu ile güvercinlerdeki virüsün insanlara geçme ihtimalini araştırmaya başladı.

The Sun gazetesinin konuştuğu veterinerler söz konusu hastalığın insanlara geçmediğini ancak hasta kuşlarla temas eden kişilerin halk arasında 'kırmızı göz' olarak da bilinen konjonktivite yakalanabileceğini vurguladı.

Konjonktivit, göz akını örten şeffaf dokunun ve göz kapaklarının içinin iltihaplanmasıdır. Bu durum da göz içinde kanlanmaya yol açar.

KAYNAK: HÜRRİYET
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 9
  • Fatih Kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Korku ve kaygı pompalanıyor. Basın yoluyla hipnoza maruz bırakılıyoruz. Güvercinler için normal bir hastalığı zombi ismiyle anıp yeni bir hastalık gibi sunmanın başka bir tarifi olamaz. Yabancı kaynaklara bakın normal durumları sürekli bir yeni felaket duyurusu şeklinde sunuyorlar.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz medyası bence salla baş olmuş senelerdir olan bir hastalık türü
    Cevapla
  • KEMAL ÖN 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka zombi felan. 25 yıldır bilirim güvercinlerde olan bir hastalık. Sallabaş deriz biz.
    Cevapla
  • Ünal 1 yıl önce Şikayet Et
    ingilizlerinde zombiden farkı yok..
    Cevapla
  • Anonim 1 yıl önce Şikayet Et
    Sallabaş olmuş, düzelmez. Yeni bir hastalık değil, zombi hiç değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...