DSÖ'den açıklama: Tüberküloz vakaları artıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), tüberküloz vakalarının yıllar sonra artışa geçtiğini bildirdi.

DSÖ'den açıklama: Tüberküloz vakaları artıyor
DSÖ'den açıklama: Tüberküloz vakaları artıyor
GİRİŞ 28.10.2022 05:58 GÜNCELLEME 28.10.2022 08:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Örgütten yapılan yazılı açıklamada, 2021’de dünya genelinde 10 milyondan fazla kişinin tüberküloza yakalandığı ve bu oranda 2020’ye kıyasla yüzde 4,5 artış olduğu kaydedildi.

Açıklamada, geçen yıl, 1,6 milyon kişinin tüberkülozdan yaşamını yitirdiği ve 450 binin üstünde kişinin ilaca dirençli tüberküloza yakalandığı vurgulandı.

Tüberküloz vaka sayılarının, 2020’ye kadar sürekli düştüğü ancak 2021’den itibaren artışa geçtiği bilgisi verildi.

Kovid-19’un 2020’de dünya genelinde etki göstermesinin, tüberküloz vakalarını etkilediği ve küresel sağlık sisteminin tüm ağırlığını Kovid-19 ile mücadeleye vermesinin tüberküloz vakalarının teşhis ve tedavilerinin önüne geçtiği belirtildi.

Açıklamada görüşüne yer verilen Tüberküloz Birliği Başkanı Dr. Mel Spigelman, önleyici tedavi alanında ilerleme sağlanmasına rağmen dünyanın tüberkülozla mücadele hedeflerinde hâla geri kaldığını kaydetti.

Spigelman, Covid-19 salgınının ortaya çıkmasıyla, tüberkülozla mücadelede on yıllardır varılan kazanımların heba olduğu değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Hidayet 1 yıl önce Şikayet Et
    Narkotik kullanımı ve tüberküloz ilişkisini ve oranını inceleyin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yine millete aşıyı dayayacaklar desene...Önce korkut, sonra saldır.Allah bu ümmeti muhafaza eylesin.
    Cevapla
  • Amin 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin hiç aşı olmadım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi