Almanya çırpınıyor: Steinmeier; Daha zor yıllar bizi bekliyor

Rusya Ukrayna savaşının neden olduğu derin krizden etkilenen ülkelerden Almanya'da Cumhurbaşkanı Steinmeier, ülkesini zor yılların beklediğini söyledi.

Almanya çırpınıyor: Steinmeier; Daha zor yıllar bizi bekliyor
Almanya çırpınıyor: Steinmeier; Daha zor yıllar bizi bekliyor
GİRİŞ 28.10.2022 20:52 GÜNCELLEME 28.10.2022 20:52
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Steinmeier, "Birbirimizi bağlayan her şeyi güçlendirin" başlığıyla yaptığı halka sesleniş konuşmasında, Rusya'nın Ukrayna'da savaş açtığı 24 Şubat tarihinin bir dönüm noktası olduğunu belirterek Rusya-Ukrayna Savaşı'nın, Almanya'yı da güvensizliğe sürüklediğini ifade etti.

Avrupa'da savaşın genişleme endişesinin bulunduğuna, enerji krizinin yaşandığına, fiyatların yükseldiğine ve başarılı ekonomi modelinin baskı altında olduğuna işaret eden Steinmeier, birlikteliğe ve demokrasiye güven duymanın zarar gördüğü bir dönemde bulunduklarını anlattı.

Almanya'nın savaşta olmadığını vurgulayan Steinmeier, "Bunun değişmesini de istemiyorum. Savaşın genişlemesi hatta nükleer gerilimin yaşanması engellenmeli." dedi.

Emmanuel Macron: Krizlerden geçiyoruzEmmanuel Macron: Krizlerden geçiyoruz

Almanya Cumhurbaşkanı Ukrayna'da sığınağa kaçtı!Almanya Cumhurbaşkanı Ukrayna'da sığınağa kaçtı!

İKİ ALMANYA'NIN BİRLEŞMESİNDEN SONRA EN DERİN KRİZ

Cumhurbaşkanı Steinmeier, halkın bazı konularında endişe duyduklarını vurgulayarak 1990'da iki Almanya'nın birleşmesinden sonra "en derin krizin" yaşandığını söyledi.

Rusya'nın, Ukrayna'ya saldırmasıyla Avrupa'daki güvenlik düzenini yıktığını savunan Steinmeier, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emperyalist düşüncesiyle "uluslararası hukuku ihlal ettiğini" ve "toprak gasbı yaptığını" kaydetti.

İki Almanya'nın birleşmesinden sonra Sovyet birliklerinin tek kurşun bile atmadan evlerine dönmelerinin barışçıl bir gelecek için büyük umut verdiğini ifade eden Steinmeier, "Benim de bu umudum vardı. Bu, yıllarca yaptığım çalışmalarımın arkasındaki itici güç oldu. Ancak günümüz Rusyası'na baktığımızda eski hayallere yer yok. Ülkelerimiz bugün birbirine karşı duruyor." diye konuştu.

Steinmeier, diyalog ve birleştirici bir şeyin arayışı yerine ideoloji ve üstünlük kurma mücadelelerinin başladığını ifade ederek "Bu mücadele uzun vadede uluslararası ilişkilerin geleceğini şekillendirecek. Üzücü gerçek şudur: Dünya, çok acil bir şekilde iş birliğine ihtiyaç duyduğu halde daha fazla karşı karşıya gelinen döneme doğru ilerliyor." değerlendirmesinde bulundu.

İklim değişikliği, salgınlar, açlık ve göç gibi sorunlara işaret eden Steinmeier, bu sorunların uluslararası iş birliği olmadan çözülemeyeceğini vurguladı.

Steinmeier, bu gelişmelerden Almanya'nın da etkilendiğine işaret ederek "Daha zor yıllar bizi bekliyor. Almanya için rüzgara karşı bir dönem başlıyor." dedi.

Bu dönemin üstesinden gelmek için Almanya'nın son yıllarda geliştirdiği güce güvendiğini belirten Steinmeier, ülkesinin ağır krizlerden geçme deneyimine, güçlü şirketlere ve araştırma kurumlarına sahip olduğunu, ekonomik olarak da diğer ülkelerden daha iyi bir durumda bulunduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 39
  • Jk 19 1 yıl önce Şikayet Et
    Almamya; Bir asir terorist beledin ve Türkiyeyi bolmek, parcalamak icin calıstın. kanını emecek sömürülecek islam ülkesi birakmadin. Şu an aclıktan ölüyorlar. Daha beter olacaksin bundan kaciş yok. Seni önce AB'deki ac yamyam lar bitirecek ve Turkiye ye dilenmek icin geleceksin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İslam ve Müslüman lara verdiğiniz zararların yanınıza kâr kalacağını mı sanıyordunuz..
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Alman eşlek gibi yahudi ye çalışıyor farkında bile değil. Sözüm ona entelektüel olarak geçiniyorlar ama büyük fotoğrafı görmekten acizler. Almanya Avrupanın makina atelyesi olmuş, bunu da çalıştırdığı yabancı işçilere borçlu. Esasen tepedekilerin kazançlarına göre bizim işçiler orada boğaz tokluğuna çalışıyor olabilirler. Sen kendi ülkende 1940 larda, 60 larda otomotiv, uçak ve diğer sanayilerin belini kır, sonrada en seçme insanlarını alt tabakanın yaptığı işler için Almanya ya gönder. Niye çünkü öyle emreyledi Amerika. Marşal yardımıyla Almanya ya sanayii ve yüksek teknoloji düştü sana da beş para etmez süt tozu.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Beter ol Almanya, acırsam namerdim. Yıllarca Müslüman Türkün kanını sömürdün, o ların önemli bir kısmını Almanlaştırdın. Sana bu kadar destek veren bir milleti her fırsatta azmeye çalıştın. Der Spigellerinle, D. Welle lerin ve vakıfların la devamlı HDPKK ve Fetöyü destekledim. Sana bu kadar yardım eden Türkiye Cumhuriyeti mi her fırsatta yıkmaya çalıştın. BETER OL ALMANYA ACIRSAM NAMERDİM.
    Cevapla
  • Ali Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha beter olun, 1870'ten beri Türk milletinin sırtından hançeriniz eksik olmadı. Bize yaptığınızı yaşamadan kurtulacağınızı mı zannediyorsunuz. Bu günler daha iyi günleriniz, daha kötüleri kapınızda bekliyor. İlahi adalet gerçekleşecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!