Suudi Arabistan'da boşanma oranında benzeri görülmemiş artış

Suudi Arabistan'da, 2022'nin başından beri her bir saatte ortalama 7 boşanma yaşanarak, yıllık boşanma oranında daha önce benzeri görülmemiş bir artış yaşandığı belirtildi.

Suudi Arabistan'da boşanma oranında benzeri görülmemiş artış
Suudi Arabistan'da boşanma oranında benzeri görülmemiş artış
GİRİŞ 29.10.2022 09:32 GÜNCELLEME 29.10.2022 14:23
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'ın El-Yevm gazetesinde yer alan haberde, Suudi Arabistan Genel İstatistik Kurumunun 2022 boşanma vakalarıyla ilgili yayımladığı verilere yer verildi.

İstatistik Kurumunun verilerine göre, 2020'de boşanma oranı bir önceki yıla göre yüzde 12,7 artarak 57 bin 595 vaka kaydedildi. Bu yıl başından beri ise günde ortalama 168 boşanma gerçekleşti.

Haberde ifadelerine yer verilen Avukat Dahil ed-Dahil, son yıllarda Suudi Arabistan'da boşanma oranlarındaki artışların en önemli sebeplerini Kovid-19 salgınının etkisiyle fiyatlarda yaşanan artışlar ile ekonomik kriz ve sosyal medya bağımlılığının getirdiği sorunlar olarak sıraladı.

Dahil ayrıca, ülkede evlenme oranında da önemli bir düşüş yaşandığını, bu düşüşün başlıca sebeplerinin de eğitimsizlik ile yüksek çeyiz ve evlilik masrafları olduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 22
  • Erzurumlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah bin Salmanı ıslah etsin. Iyi kötü islamın kokusunin geldiği bir toplum vardı Arabistanda. Onu da fasık ibni Salman toplumu ifsad seden politikalarıyla maalesef bozdu. Bu gidiş hiç hayra alâmet değil. Allahım. müslümanları ıslah et. Onlara örnek toplum olarak model edinebilecekleri bir topluluk bırak.
    Cevapla
  • Diyarbakirli 1 yıl önce Şikayet Et
    Orda bosanmami yok Para pul derdi yok tokluk vurmus galiba eyi eyi demeki kadin haklari varmis orda
    Cevapla
  • M. Emin Bamyaci 1 yıl önce Şikayet Et
    Kadın hakları boşanmaya mi bağlı , sizce ??. Çok trajik bir yorum...
    Cevapla
  • Neyse o 1 yıl önce Şikayet Et
    ey Müslüman gevurun oyunları bir bir işliyor
    Cevapla
  • Helakçi Cebrail 1 yıl önce Şikayet Et
    Lut kavmine yolculuk başliyor zaman daraliyor söylemedi demeyin
    Cevapla
  • aaa 1 yıl önce Şikayet Et
    bizde evlenme yüzde 20 boşanma yüzde 47 oranında
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!