ABD'den dikkat çeken '29 Ekim' mesajı! Yunanistan'dan da mesaj geldi...

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Blinken, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin yaşamsal öneme sahip olduğunu söyledi. Yunanistan'dan da kutlama mesajı geldi.

ABD'den dikkat çeken '29 Ekim' mesajı! Yunanistan'dan da mesaj geldi...
ABD'den dikkat çeken '29 Ekim' mesajı! Yunanistan'dan da mesaj geldi...
GİRİŞ 29.10.2022 15:15 GÜNCELLEME 29.10.2022 16:38
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Blinken, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tebrik mesajı yayınladı. Blinken mesajında, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla ABD adına Türk halkını kutluyorum." ifadesini kullandı.

"YAŞAMSAL ÖNEME SAHİP"

Bakan Blinken, mesajında şunları kaydetti:

"Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler yaşamsal öneme sahiptir ve iki ülke arasındaki derin kültürel ve ticari bağların yanı sıra bölgesel ve küresel barışın, güvenliğin ve refahın geliştirilmesi doğrultusunda NATO müttefikleri olarak birlikte yürüttüğümüz çalışmalara dayanmaktadır. Rusya’nın devam eden saldırgan tutumuna karşılık Türkiye’nin Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan sarsılmaz bağlılığını takdirle karşılıyoruz."

Antony Blinken

Blinken, ayrıca, iki ülke arasındaki köklü ve yakın bağlar nedeniyle müteşekkir olduklarını belirtti.

YUNANİSTAN'DAN DA KUTLAMA MESAJI GELDİ

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Türkiye halkını ve hükümetini, Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle kutluyoruz." ifadesi kullanıldı.

Paylaşımda Türk bayrağı görseli de yer aldı.

LİDERLERDEN MESAJ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kutlama mesajı gönderdi. Mesajında Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Erdoğan ve Türk halkını şahsı ve Azerbaycan halkı adına kutlayan Aliyev, Türkiye'nin her gün biraz daha güçlenen, hızla gelişen ve uluslararası arenada söz sahibi olan en güçlü ülkelerden biri haline geldiğini belirtti.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif de Twitter'dan Türkçe yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin 99. Cumhuriyet Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk milletine en içten selamlarımızı gönderiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk milletinin kahramanca yürüttüğü bağımsızlık mücadelesi tarihin kayıtlarında önemli bir yere sahiptir" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edilmesinin 99. yıl dönümü vesilesiyle Türkiye ve Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'ı kutluyorum. Dost Türk halkına barış, esenlikler ve refah diliyorum. Ortak çabalarımızın Karadeniz bölgesine barış, güvenlik ve istikrarın geri gelmesini sağlayacağına inanıyorum."

NATO'DAN PAYLAŞIM

Hollanda'nın Brunssum kentinde konuşlu NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığının Twitter hesabı üzerinden Türkiye için 29 Ekim tebrik mesajı paylaşıldı.

Paylaşımda NATO bünyesinde görev yapan Türk askerlerinin görüntülerine yer verilerek, "Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun Türkiye" ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 107
  • Kerim YANIK 1 yıl önce Şikayet Et
    Buna"Başaltına yastık koyma"denir. Yani uyutma taktiği. Rahat olalım,boşta bulunalım diye.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Ama şu da bi gerçek ki "LOZAN'da imzası olmayan ABD'nin tüm gayreti ister vadedilmiş toprakların İsraile geçmesi için debeleniyor diyelim, ister 1918 Wilson prensiplerine göre "Büyük ermenistan ve Büyük Kürdistan hayali diyelim" ÖNCELİKLİ TEHTİD ABD VE EMPERYALİZM ŞU AN..
    Cevapla
  • Vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz hiçbir zaman dost olamazsınız türkiyenin büyümesi sizi çıldırtıyor biz kimin dost kimin düşman olduğunu çok iyi biliyoruz
    Cevapla
  • Son nokta 1 yıl önce Şikayet Et
    Dikatını Türkiye Halkı birlik olduğunda neleri kaşınorsa gelsinler
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ambargo, yaptırım, uçak yapımından çıkartma vs bumu sizin yaşamsal öneme sahip muttefikliğiniz az kaldı çok değil 20 yıl sonra nefesini bile kesecek kıvama gelecek Türkiyemiz. Ve sen Abd denen zavallı o zaman kaçacak yerin kalmayacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
İsrail polisi, Türk vatandaşını şehit etti