Paşinyan'dan Rusya'ya Dağlık Karabağ teklifi: Askerleriniz 20 yıl daha kalabilir

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Karabağ'daki Rus barış gücünün görev süresini 20 yıla kadar uzatmaya hazır olduğunu açıkladı. 2020'de Moskova'da yapılan anlaşma sonucu, haritada kırmızıyla gösterilen bölgeye Rus barış gücü girmişti.

Paşinyan'dan Rusya'ya Dağlık Karabağ teklifi: Askerleriniz 20 yıl daha kalabilir
Paşinyan'dan Rusya'ya Dağlık Karabağ teklifi: Askerleriniz 20 yıl daha kalabilir
GİRİŞ 29.10.2022 16:10 GÜNCELLEME 29.10.2022 16:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Karabağ'daki sürece dair değerlendirmelerde bulunan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, "Rus barış güçlerinin görevlerine devam etmelerini arzuluyoruz. Barış güçlerinin görev süresini 10, 15 veya 20 yıl uzatan bir belgeye Soçi'de imza atmaya hazırım" dedi.

NOT: Azerbaycan, 44 gün süren İkinci Dağlık Karabağ Savaşı'nda (2020) Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmıştı. Ancak 2020'de Moskova'da yapılan anlaşma sonucu, haritada kırmızıyla gösterilen bölgeye (Dağlık Karabağ) Rus barış gücü girmişti. Rus barış gücünün bölgeden ne zaman çekileceği ise bir muamma. Ruslar Karabağ'dan çıkar ve Azerbaycan ordusu bölgeye girerse, Azerbaycan'ın tüm toprakları işgalden tamamen kurtarılmış olur.

2020'DE İMZALANAN ANLAŞMA SONRASINI GÖSTEREN HARİTA

"RUSYA'NIN TEKLİFİMİ DESTEKLEMESİ GEREKİYOR"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in böylesi bir girişimi düşünmesi yönünde öneride bulunan Paşinyan, "Teklifi yapabilirim ancak Rusya'nın bunu desteklemesi gerekiyor" diye konuştu.

Putin: Azerbaycan-Ermenistan barışını, verilen sözlerin uygulanması sağlayacaktırPutin: Azerbaycan-Ermenistan barışını, verilen sözlerin uygulanması sağlayacaktır

Lukaşenko'dan Paşinyan'a: Azerbaycan'ın arkasında Türkiye var diyorlar! Ne olmuş?Lukaşenko'dan Paşinyan'a: Azerbaycan'ın arkasında Türkiye var diyorlar! Ne olmuş?

KAYNAK: HABER7, AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Perişan biz hazır değiliz kabul de etmiyok. Rusya boşalt o bölgeyi.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    arada kalan sizi Ruslar korur sanıyorsunuz ama nereye kadar korur? ya ermenistanın içinden geçersek Rusya ne olur? yaşamak çok zor aptallar için...
    Cevapla
  • ALİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Karabagı boşaltın ermeni gavurları
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar