Slovenya'da enerji tasarrufu: Otoyollardaki aydınlatma kaldırılacak

Slovenya, artırılan enerji tasarrufu önlemleri kapsamında otoyolların bazı kesimlerinde aydınlatmaya son vereceğini duyurdu.

Slovenya'da enerji tasarrufu: Otoyollardaki aydınlatma kaldırılacak
Slovenya'da enerji tasarrufu: Otoyollardaki aydınlatma kaldırılacak
GİRİŞ 30.10.2022 00:48 GÜNCELLEME 30.10.2022 01:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Slovenya'da kamuya ait Otoyol Şirketi (DARS) tarafından yapılan açıklamaya göre, enerji tasarrufu önlemlerini artırmak amaçlı, ülkedeki otoyolların bazı kesimlerinde aydınlatmaya son verme kararı alındı.

Açıklamada, bu adımın 600 hanenin yıllık tüketimine eşit miktarda elektrik tasarrufu sağlayacağına yer verilirken, otoyolların kritik noktalarında aydınlatmanın devam edeceğine işaret edildi.

Elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 30'unu ithalatla karşılayan Slovenya'da, parlamento, eylülde "kamu kurumlarında ısıtmanın azaltılması ve gerekmeyen kamusal alanlarda aydınlatmanın kapatılmasına" ilişkin bir kanunu kabul etmişti.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 1
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey Slovenya, çok fazla yol ücreti alıyorsun birde yollarda ışıkları söndürürsün . Oldu mu şimdi. Avrupa'da durumlar değişiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."