Almanya Başbakanı Scholz'dan Mevlüde Genç için başsağlığı mesajı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Solingen kentinde 29 Mayıs 1993'te ırkçılar tarafından kundaklanan evlerinde çıkan yangında ailesinin 5 ferdini yitiren Mevlüde Genç'in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

GİRİŞ 31.10.2022 00:48 GÜNCELLEME 31.10.2022 09:26
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Scholz, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Mevlüde Genç bugün vefat etti. Mevlüde Genç uzlaşının sesi olarak unutulmayacak. Mevlüde Genç 1993 yılında Solingen'de aşırı sağcıların kundaklama saldırısında iki kızını, iki torununu ve bir yeğenini kaybetti. Ailesine başsağlığı diliyorum, başınız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

TÜRKÇE İFADELER KULLANDI

Scholz'un paylaşımında "başınız sağ olsun" ifadesini Türkçe kullanması dikkati çekti.

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENECEK

Öte yandan, Düsseldorf Başkonsolosluğundan yapılan açıklamada da Genç için salı günü Solingen'de cenaze töreni düzenleneceği bildirildi.

Açıklamada, "Bilge Ana, merhume Mevlüde Genç'in cenazesi, 1 Kasım 2022 Salı günü saat 14.00'te, 'Untere Wernerstraße 81, 42651 Solingen'de kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacaktır." denildi.

SOLINGEN FACİASI NEDİR?

Almanya'nın Solingen şehri 29 Mayıs 1993'te vahşi bir katliama sahne oldu. Genç ailesinin evi Alman ırkçılar tarafından kundaklandı. Mevlüde Genç, faciada iki kızını, iki torununu ve yeğenini kaybetti.

5 KİŞİ YANARAK CAN VERDİ

Genç ailesinin bir kısmı yanan evden çıkmayı başardı ancak üst katta uyuyanlar alevlerin arasında kaldı. Yaşları 5 ile 25 arasında değişen 5 kişi feci şekilde can verdi.

Solingen katliamı mağduru olan Mevlüde Genç, yaşananlara ilişkin, "Biri itfaiyeye haber verdi. Çok geç geldi. Geldikten sonra benim gelin, 'o kapıdan girmeyin öbür kapıdan girin, çocukları kurtarmaya' dedi. Bizim söylediğimizi hiç anlamadılar belki de çocuklarım kurtulurdu" demişti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 35
  • Milletin Avukatı 1 yıl önce Şikayet Et
    29 Mayıs 1993 tarihi. Katliam gününe DİKKAT ! 29 Mayıs İstanbul'un fethi. Bu ırkçı değil "HAÇLI SALDIRISI"dır Aynı şeyleri Yunan -Ermeni ve Rum mezalimi ve Türk-İslama yaptıkları soykırımlarında Anadolu ve Balkanlarda da gördük.. Biz düşmanı iyi tanırız..
    Cevapla
  • fethi görmüs 1 yıl önce Şikayet Et
    kesin itfahiye de onlarla beraber calisiyordur
    Cevapla
  • AÖF’de 1 yıl önce Şikayet Et
    Katil yahofoler
    Cevapla
  • Nrc 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sözüm ona faili meçhul cinayeti aydınlatın önce.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Katil avrupa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi