Arap Birliği ile ilgili dikkat çeken 'Türkiye' iddiası!

Arap Birliği 2019'dan beri ilk kez bugün toplanacak. Uluslararası kamuoyunun yakından izleyeceği zirvede Türkiye'nin durumunun da masaya yatırılacağına dair iddialar ortaya atıldı.

GİRİŞ 01.11.2022 08:38 GÜNCELLEME 01.11.2022 09:10
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Orta Doğu ve Arap dünyasının önde gelen oluşumlarından Arap Birliği liderleri bugün Cezayir’de bir araya gelecek. 2019’dan beri toplanmayan 22 ülkenin üye olduğu toplulukta gündem ise bir hayli yoğun.

Filistin’e desteğin yanı sıra bazı ülkelerin İsrail ile normalleşme sürecine girilmesinin tartışılması beklenirken Fransız haber ajansı AFP de kulis bilgilerini paylaştı.

Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Ürdün’ün İsrail’le normalleşme süreçlerini başlatması sonrasında bütün gözler ev sahipliği yapacak Cezayir’de olacak. Zira Cezayir, bölgede Filistin’e en çok destek veren ülkelerden biri olarak  biliniyor.

TÜRKİYE VE İRAN'I MASAYA YATIRACAKLAR

Son yıllarda Cezayir ile Fas arasındaki gerilim de devam ederken Arap Birliği’nin sonunda yayınlanacak açıklamada bu konuların gündeme geleceği de belirtildi. AFP’nin haberinde, “Suriye, Libya ve Yemen de aynı zamanda gündemde olacak. Kaynaklar, katılımcı ülkelerin dışişleri bakanlarının Türkiye ve İran’ın bölgedeki ‘müdahaleleri’ konusunda bir açıklama yapıp yapmama konusunu görüşecek. Bunda Ankara ve Tahran’ı telaffuz edip etmeme de gündem olacak” ifadeleri kullanıldı.

Arap medyasında yer alan haberlere göre Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman kulak enfeksiyonu sebebiyle katılamazken, Fas Kralı 6. Muhammed de etkinlikte yer almayacak. Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’in de etkinliğe katılmaması bekleniyor.

Öte yandan iki gün sürecek zirvenin bir diğer tartışmaya açık konusu ise Suriye’nin Arap Birliği’ne geri alınıp alınmaması münazarası olacak. 2011’de Arap Baharı sebebiyle Arap Birliği’nden kovulan Suriye’nin tekrar üye olması kritik bir gündem maddesi olacak.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • vatanperver 1 yıl önce Şikayet Et
    araplar yediği kaba tüküren bir millettir. adam olsalardı dünyaya hükm ederlerdi. bütün dertleri aziz Türk milletine düşmanlık üzerinedir. bu ırkçılık onları israilin uşağı haline getiriyor.
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz kimsiniz korkak araplar turkiye olmasa yiyecek ekmek bulamassiniz nankor millet araplar israil bunlari bosuna somurmuyor kolelige seviyorlar vatanina satan kaciyor ihanet bir halk firavun kureysin bozuklari
    Cevapla
  • Seçim 1 yıl önce Şikayet Et
    Utanmaz adamlar.o kadar zengin siniz bı taboloya,bı atmaca,ya bı deveye,milyon dolarlar veriyorsunuz, çocuklarınızın altında milyon dolarlık arabalar var aç kalan çocuklara bir yardım etmiyorsunuz ne diyeyim allah'ınızdan bulun, elbet bu devran dönecek
    Cevapla
  • Öktem 1 yıl önce Şikayet Et
    Ha Arap Birliği ha bizim altılı masa boş işler organizasyonu
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Cokta ilgimizi cekiyor ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!