Tansu Cidan cinayeti: Suçu Kürt kökenli mahkumun üstüne yıkacaklar

Tansu Cidan isimli Kıbrıs Türk'ü, Lefkoşa Merkezi Cezaevi'nde dövülerek öldürüldü. Rum tarafının açıklamalarının tatmin edici olmadığını söyleyen KKTC Cumhurbaşkanı Danışmanı Prof. Dr. Ata Atun, "Suçu, Kürt kökenli mahkuma atacaklar" dedi.

Tansu Cidan cinayeti: Suçu Kürt kökenli mahkumun üstüne yıkacaklar
Tansu Cidan cinayeti: Suçu Kürt kökenli mahkumun üstüne yıkacaklar
GİRİŞ 02.11.2022 10:57 GÜNCELLEME 02.11.2022 12:37
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kıbrıs Türk'ü Tansu Cidan (41) Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki Merkezi Cezaevi'nde dövülerek öldürüldü.

Olayın araştırılması kapsamında 6 personel açığa alındı.

Ancak Rum Yönetimi tarafından yapılan açıklamalar tahmin edici bulunmadı.

ATA ATUN: RUM YARGISINA GÜVENMİYORUZ

Haber7 yazarı aynı zamanda KKTC Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı Prof. Dr. Ata Atun, Haber7'ye konuyla alakalı verdiği demeçte, "Rum yargısına güvenmiyoruz. Güney Kıbrıs'taki Lefkoşa Merkezi Cezaevi'nde 41 yaşındaki Kıbrıslı Türk mahkum Tansu Cidan'ın, 25 Ekim 2022 Salı akşamı ölü bulunması sonrasında yapılan açıklamalar hiç inandırıcı değil" dedi.

Lefkoşa Merkezi Cezaevi Müdürü Anna Aristotelous

ATA ATUN: OLAYI KÜRT MAHKUMUN ÜSTÜNE BIRAKACAKLAR

Olayın detaylarına dair bilgiler veren Ata Atun, "Rum polisince yapılan açıklamada 'Söz konusu kişiler evlerinde bulunamamıştır' ifadesi yer almaktadır. Güney Kıbrıs Polis Müdürü Stelios Papatheodoru'nun, hapishanede öldürülen Kıbrıslı Türk mahkum Tansu Cidan'ın öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, cinayet saatinde görev yapan 1'i çavuş, 5'i de gardiyan olmak üzere toplam 6 kişinin açığa alındığı belirtilirken, sonraki açıklamada baş şüphelinin, aynı koğuşta bulunan Kürt kökenli bir mahkum olduğu yer almakta. Bu açıklamalardaki değişikliklerden soruşturmanın nasıl sonuçlanacağı, katilin de kim olacağı daha şimdiden belli oldu.

Kıbrıslı Türk mahkum Tansu Cidan'ı öldürenin de Kürt kökenli bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu açıklanacak. Konu, hukuki süreç içinde mahkemeye aktarılacak. Yargıya güvenimiz tamdır denecek ve sonuçta mahkeme 'Türkler, kendi aralarında kavga ettiler, biri öldü, diğeri yaralandı' kararını verecek.

Rum hapishane görevlileri ak sütten çıkmış gibi masum ilan edilecekler. Katil olarak ceza alacak bu Kürt kökenli mahkuma, suçu üstlenmesi için nelerin vaat edildiği de perde arkasında kalacak. Bizden de inanmamız beklenecek. Biz bunları 1963-1974 yılları arasında yaşadığımız soykırım yılları içinde çok gördüğümüz için sürecin böyle ilerleyeceğini, Kıbrıslı Türk'ün ölümüne sebep olan gerçek faillerin asla ceza almayacağını biliyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • keamu 1 yıl önce Şikayet Et
    Sorulması gereken sorular var, mesela Türk mahkum nasıl olmuş Rum cezaevine girmiş ? suçu neymiş? Şu anda Rum cezaevlerinde kaç tane Türk mahkum bulunuyor ve bu Türk mahkumların can güvenliği teminat altında mıdır?
    Cevapla
  • Kürdüm 1 yıl önce Şikayet Et
    Rumla Ermenililerle yunanlilarla ittifak yapan cahape kahrolasın !!! kahrolasın cahapekaka
    Cevapla
  • Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    eyer suçu üzerine atsa ceza evinde Yunanlar onu öldururler ve diyeceklerki intihar eti olay ortaya çıkmasın diye 1 taşla iki kuşu vurmuş olurlar
    Cevapla
  • hıghlander 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman iki fedai sızdırıp siz cezalandırın,yok mu iki serdengeçti koca Türk kesiminde!...olayı küçümsersek, bu suistimal ve cinayetler bitmez,yazık o ölen rahmetliye.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!