İtalya'da skandal atama: Nazi bantlı fotoğrafı ortaya çıktı

İtalya'da Nazi kol bandıyla fotoğrafı ifşa olan milletvekili Galeazzo Bignami'nin bakan yardımcısı olarak atanması tartışmalara yol açtı.

İtalya'da skandal atama: Nazi bantlı fotoğrafı ortaya çıktı
İtalya'da skandal atama: Nazi bantlı fotoğrafı ortaya çıktı
GİRİŞ 02.11.2022 12:01 GÜNCELLEME 02.11.2022 12:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Giorgia Meloni'nin genel başkanı olduğu İtalya'nın Kardeşleri Partisi'nden (FdI) milletvekili Bignami'nin sol kolunda Nazilerin "Gamalı Haç" sembolünü taşıyan bir kol bandı takarken görüldüğü fotoğraf 2016 yılında bir gazetede yayınlanmıştı. 

Kökleri post-faşist İtalyan Sosyal Hareketi'ne (MSI) uzanan İtalya'nın Kardeşleri Partisi Lideri Başbakan Meloni pazartesi günü bizzat yaptığı açıklamada, Bignami'nin Altyapı Bakan Yardımcısı olarak göreve getirildiğini duyurdu. 

Yayınlandığı dönem tepki toplayan fotoğraf, geçtiğimiz ay mecliste ikinci dönemi için seçilen Galeazzo Bignami'nin Altyapı Bakan Yardımcısı olarak atandığının açıklanması sonrası tekrar gündeme geldi.

Bignami ise gelen tepkiler üzerine pazartesi günü yaptığı açıklamada söz konusu fotoğraftan "derin bir utanç" duyduğunu ve totaliterliğin herhangi bir formunu kesin bir şekilde kınadığını söyledi. Bignami ayrıca Nazizmi ve bağlantılı herhangi bir hareketi "mutlak kötülük" olarak nitelendirdi. 

Geçtiğimiz hafta mecliste "Faşizme hiçbir zaman sempati duymadığını" söyleyen Başbakan Meloni ise fotoğrafa ilişkin yorum yapmadı. 

Bignami, Altyapı Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olan aşırı sağcı Lig Partisi lideri Matteo Salvini'nin yardımcısı olarak görev yapacak.

KAYNAK: EURONEWS
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 1
  • Engin 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanin hepsi nazidir önce türklere ardimdan müslümanlara . Nokta
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan Türkiye'nin adımı hakkında açıklama:  Son derece önemli
Almanya'da 175 milyon TL dolandırdı, Türkiye'de lüks içinde yaşıyor