Yunan bakandan Türkiye'ye mülteci iftirası

Göçmenlere yönelik insanlık dışı faaliyetleriyle gündeme gelen Yunanistan'da Deniz Ticaret Bakanı Ioannis Plakiotakis, Türkiye'ye iftira attı. Yunan bakan, göçmenlerin yaşadığı trajediler nedeniyle Türkiye'yi suçladı.

Yunan bakandan Türkiye'ye mülteci iftirası
Yunan bakandan Türkiye'ye mülteci iftirası
GİRİŞ 02.11.2022 14:09 GÜNCELLEME 02.11.2022 14:31
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Türkiye'ye yönelik skandal açıklamara bir yenisi eklendi. Deniz Ticaret Bakanı Ioannis Plakiotakis, dün Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in 'mülteci' yalanını devam ettirerek, "Yunanistan, Türkiye'nin Ege'de sürdürdüğü oyunlara kapılmadan hayat kurtarmaya devam edecek" dedi.

Türk karasularını taciz etmekten geri durmayan Yunanistan, gerilimi körüklemek adına iftira siyasetine de devam ediyor. Göçmenleri ölüme sürükleyen Atina, Türkiye'nin kurtarma çalışmalarına engel olduğunu söyleyerek yalan siyasetini bir kez daha gözler önüne serdi. Her platformda Türkiye korkusundan Batı ülkelerine sığınan Yunanistan, Türk sahil güvenliklerin silah gösterildiğini ve arama kurtarma operasyonunun zorlaştırıldığını iddia etti.

Türkiye'den Yunan Bakan'a çok sert tepki! Dünyanın görmezden geldiği fotoğraflarTürkiye'den Yunan Bakan'a çok sert tepki! Dünyanın görmezden geldiği fotoğraflar

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim hız kesmeden devam ederken, Yunanistan tarafından skandal iddialar gelmeye devam ediyor.

Dün, Atina tarafından gelen Türkiye'nin Yunan karasularına girdiği ve göçmenlerin kurtarılmasının üzerine engel koyulduğuna dair açıklamalara Türkiye'den jet hızıyla cevap geldi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Yunanistan makamlarının Sisam Adası güneyinde denizde kaybolan 8 kişinin bulunması için düzenlenen arama kurtarma faaliyetleri sırasında Türk Sahil Güvenlik Botuna ilişkin iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, Yunanistan makamları tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda, "31 Ekim'de Sisam Adası güneyinde denizde kaybolan 8 şahsın bulunması maksadıyla gerçekleştirilen arama kurtarma faaliyetleri esnasında Türk Sahil Güvenlik Botu tarafından Yunan sorumluluk sahasına ve kara sularına girilerek tehlikeli manevralar yapıldığı, silah gösterildiği ve arama kurtarma operasyonunun zorlaştırıldığı" yönünde Yunan haber sitelerinde ve sosyal medyasında asılsız iddiaların yer aldığı belirtildi.

Yunanistan ölüme gönderdi, Türkiye kurtardıYunanistan ölüme gönderdi, Türkiye kurtardı

Söz konusu olaya ilişkin bilgilere yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"31 Ekim'de Sisam Adası güneyinde kayıp şahısların bulunması maksadıyla Yunanistan ve FRONTEX unsurları tarafından arama kurtarma faaliyeti icra edildiğinin tespit edilmesi üzerine, uluslararası sularda ve Türk arama kurtarma bölgesi içerisinde arama kurtarma faaliyeti icra etmek maksadıyla derhal bir Sahil Güvenlik Botu görevlendirilmiştir.

Yunanistan ve FRONTEX unsurları tarafından icra edilen arama kurtarma faaliyetlerinde, 1979 Hamburg Denizde Arama ve Kurtarma Uluslararası Sözleşmesi hükümleri gereğince, iş birliğine ve destek vermeye hazır olunduğu Yunanistan makamlarına bildirilmiş ancak Yunanistan makamları tarafından Türk Sahil Güvenlik unsurlarının yardımına ihtiyaç duymadıkları cevabı alınmıştır."

Ancak Yunanistan'ın söylemleri bununla sınırlı değil. Türkiye'ye yönelik skandal açıklamara bir yenisi eklendi. Deniz Ticaret Bakanı Ioannis Plakiotakis, dün Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in 'mülteci' yalanını devam ettirerek, "Yunanistan, Türkiye'nin Ege'de sürdürdüğü oyunlara kapılmadan hayat kurtarmaya devam edecek" dedi.

Bakan, sözlerine "Bir Türk Sahil Güvenlik gemisi Yunan karasuarına giriyor, belli ki bir olaya neden olmak istiyor" ifadelerine yer verdi.

Türkiye, Sisam Adası güneyinde 1 Kasım saat 11.20'de arama kurtarma faaliyetine iştirak eden St.Kitts&Nevis bayraklı "PETRO BULK-1" isimli ticari gemi tarafından deniz üzerinde bir cansız beden tespit edildiği kaydedilen açıklamasının devamında şu bilgilere yer verdi:

"Sahil Güvenlik Botu tarafından bahse konu mevkiye intikal edilmiştir. Tespit edilen cansız beden saat 11.35'te denizden alınarak gerekli işlemlerinin yapılması maksadıyla Kuşadası Limanı'na intikal ettirilmiştir. Söz konusu cansız bedenin denizden alınmasına engel olmak maksadıyla Yunanistan'a ait Rafnar sınıfı LS-1063 borda numaralı Sahil Güvenlik Botu Türk Sahil Güvenlik Botu'na çok fazla yaklaşmış, Yunan bot personeli tarafından Türk Sahil Güvenlik personeline silah doğrultulmuş, bunun üzerine Türk Sahil Güvenlik personeli tarafından da aynı şekilde misliyle cevap verilmiştir.

Yunan makamları tarafından iddia edildiğinin aksine, Türk Sahil Güvenlik Botu tarafından bahse konu cansız beden 1979 Hamburg Denizde Arama ve Kurtarma Uluslararası Sözleşmesi hükümleri gereğince Uluslararası Denizcilik Örgütüne (IMO) deklare edilen Türk arama kurtarma bölgesi ve uluslararası sular içerisinde alınmıştır.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 24
  • Göktürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunandan dost yılandan post olmaz arkadaşlar
    Cevapla
  • abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay anasına arkadaş yaa. Nasıl her konuda göz göre göre yalan söylüyorlar. KK mı yoksa yunan mı daha usta
    Cevapla
  • ASLI 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok basit bakanlık çıkacak diyecek ki madem biz iyi bakmıyoruz insanlıktan bahsediyonuz alın o zaman hepsini siz bakın dicek sınırları tekrar açacak bakalım bir daha ağızlarını açabilecekler mi
    Cevapla
  • Ben 1 yıl önce Şikayet Et
    İftiracıların sayısı artıyor. Bizdekileri örnek almıştır.
    Cevapla
  • Halebi 1 yıl önce Şikayet Et
    Pis katil Yunanistan iktidarı. Gelin bir de Suriyelilerin ağzından dinleyin Yunan asker ve polisinin kendilerine yaptığı muameleleri. Bakalım o zaman ne diceksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...