Pfizer ve BioNTech yeni aşıyı duyurdu!

ABD'li ilaç üreticisi Pfizer ve Alman ortağı BioNTech Covid-19 ve influenzayı hedefleyen karma bir aşı geliştirmek için çalışma başlattıklarını duyurdular.

GİRİŞ 04.11.2022 06:48 GÜNCELLEME 04.11.2022 09:02
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Tek doz aşı adayı, Pfizer'in mRNA tabanlı grip aşısı ile şirketlerin Omicron'a özel Covid-19 güçlendirici aşısının bir kombinasyonu olacak.

BioNTech'in sponsorluğunda yürütülen erken aşamadaki çalışma, kombinasyon aşısının güvenliğini, tolere edilebilirliğini ve bağışıklık tepkisi oluşturma yeteneğini değerlendirmeyi amaçlıyor.

Deneme Amerika Birleşik Devletleri'nde yürütülüyor ve şirketler 18 ile 64 yaşları arasında 180 gönüllüyü kayıt altına almayı hedefliyor. Çalışmaya katılan ilk katılımcıya bu hafta başlarında ilk doz verildi.

Rakipler Moderna ve Novavax da benzeri şekilde hem Covid-19'u hem de influenzayı hedefleyen kombinasyon aşıları geliştireceklerini duyurdular.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kim yong un kimyasal füze denemesi yaptığında daha az korkuyorum.atom bombasından sonra hem de yasal olarak üretilmiş en geniş kapsamlı kitle imha silahı bu aşı denen silahlardır.
    Cevapla
  • Vatandaş Rıfkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sallama vatantaş, nereden biliyon gelecek nesilleri bitireceğini, delillin ispatın bilimsel bir kanıtın varmı yoksa dinlediğin komlocu üç beş kişinin gazınamı geldin?
    Cevapla
  • memedali 1 yıl önce Şikayet Et
    Denekleri piste alalım..
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Asiya hayir kampanyasi baslatalim bunlar sagliga yararli degil tam tersi gelecek nesli bitirecek projedir. Asiya Hayir
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Noldu Fatih Erbakanın dediği çıktı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye’de akademik enflasyon: Okul çok nitelik az
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den açıklama: İlişkilerimizi etkilemez