Müslüman Kardeşler yöneticisi İbrahim Münir, Londra'da öldü

Müslüman Kardeşler'in (İhvan) üst düzey yöneticilerinden İbrahim Münir'in, İngiltere'nin başkenti Londra'da; bu sabah yaşlılığa bağlı sebeplerden ötürü yaşamını yitirdiği açıklandı.

Müslüman Kardeşler yöneticisi İbrahim Münir, Londra'da öldü
Müslüman Kardeşler yöneticisi İbrahim Münir, Londra'da öldü
GİRİŞ 04.11.2022 11:27 GÜNCELLEME 05.11.2022 09:10
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Müslüman Kardeşler'in üst düzey yöneticilerinden İbrahim Münir'in, İngiltere'nin başkenti Londra'da öldüğü belirtildi.

Münir'in yaşlılığa bağlı nedenlerden hayatını kaybettiği kaydedilirken, İhvan'dan yapılan açıklamada, "İbrahim Münir'in yasını tutuyoruz. Kendisi teşkilatın bayrak isimlerindendi" denildi.

2020 yılında Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) Rehberlik Meclisi Başkanlığı'na vekaleten atanan İbrahim Münir, 1928 yılından bu yana teşkilatın işlerini Mısır dışında yöneten ilk kişi olmuştu.

İBRAHİM MÜNİR KİMDİR?

İhvan'ı vekaleten de olsa yurt dışından yöneten ilk isim olarak kayda geçen İbrahim Münir, uzun süredir İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşıyordu.

1935 yılında doğan Münir, 1952'de Kahire Üniversitesini bitirdi. İhvan'ın Rehberlik Ofisi Üyesi olan Münir, teşkilatın uluslararası yapılanmasının sekreterliğini yürütüyor ve Avrupa'daki İhvan Sözcüsü olarak görev yapıyordu.

Münir 1955 yılında 5 yıl hapse mahkum edildikten sonra 1965 yılında tekrardan tutuklanarak 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi, 2012'de Münir ve diğerleri için af çıkarmıştı.

Göreve geldikten sonraki ilk açıklamasında Münir, İhvan kadrolarını bir arada tutma ve safları birleştirme çağrısında bulunmuştu.

Sakin kişililiğiyle tanınan Munir'in, iyi bir dinleyici olduğu ve tartışmalara meyilli olmamasıyla biliniyor.

Münir, 2013'ten beri yıllardır süren kısıtlamalar ve güvenlik soruşturmalardan sonra İhvan'ın barışa olan bağlılığını savunan ve bakış açısını anlatan uluslararası sahnedeki en büyük dayanaklarından biriydi.

Birçok konuşmasında ne olursa olsun İhvan'ın Abdulfettah es-Sisi ile anlaşma yapmayacağını vurgulayan Münir, İhvan'ın tüm liderleri gibi Sisi'nin cumhurbaşkanlığını tanımayı reddediyordu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 12
  • ÂSIM NESLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allah rahmetiyle muamele eyleye makamını Cennet eyleye. Hayatları küfre karşı mucâdele ile geçti. Emeklerinin karşılığını Dünya da çok az gördüler. M.Mursi ve arkadaşları, bütün küfre karşı mücadele eden İSLAM kahramanlarına sonsuz rahmet olsun.
    Cevapla
  • Tespit 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi katiline aşik !!! Londra'da yaşamak nedir yahu...
    Cevapla
  • insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin diktatörlük bir ülkede Mısırda yaşamak çok zor ,bilmeden konuşmayın Ölünün arkasından hayırla alın nerde öldüğünden ziyade iman üzere émaneti teslim etmesi önemli
    Cevapla
  • Huzryfe 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam ölmüş gitmiş ingilter de ölmesi belki de aklımızdan geçenlerin ispatı olabilir yoksa ne işi var İngiltere de
    Cevapla
  • Orhan0708 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi zayıf karakterinle yargılama...
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olup ülkesinden kaçan, muhalif olan, ülkesi tarafından kovulan vs vs her kim varsa hepsi hristiyan ülkelere yerleşiyor. Bu naaıl bir çelişki, ölen lişi öykemidir bilmiyorum
    Cevapla
  • Maalesef 1 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef öyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!