Suikastın ardından Imran Han'dan ilk açıklama!

Eski Pakistan Başbakanı Imran Khan, dün düzenlenen suikast girişiminin ardından yaptığı açıklamada, "Beni Vezirabad ile Gujrat arasında bir yerde öldürmek için plan yapıldığını öğrenmiştim" dedi.

Suikastın ardından Imran Han'dan ilk açıklama!
Suikastın ardından Imran Han'dan ilk açıklama!
GİRİŞ 04.11.2022 22:04 GÜNCELLEME 04.11.2022 22:04
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Eski Pakistan Başbakanı Imran Khan, erken seçim için destekçileriyle birlikte konvoy oluşturarak 28 Ekim'de başkent İslabamad'a doğru hareket etmişti.

Konvoya, Punjab eyaletinin Wazirabad kentinde yakınlarında kimliği henüz belirlenemeyen bir saldırgan tarafından dün ateş açılmış ve Khan bacağından yaralanmıştı. Sağlık durumu iyi olan Khan, saldırının ardından kameraların karşısına geçerek konuşma yaptı. Khan suikast planını daha önceden bildiğini söyleyerek, "Beni Vezirabad ile Gujrat arasında bir yerde öldürmek için plan yapıldığını zaten öğrenmiştim. Eski Pencap Valisi Salman Taseer'e karşı kullanmayı denedikleri benzer yöntemleri bende kullandılar. Halkı bana karşı kışkırtmak için beni küfürle suçlamaya çalıştılar" ifadelerini kullandı.

Pakistan'da dün silahlı saldırıda yaralanan eski Başbakan İmran Han'ın liderliğini yaptığı Pakistan Adalet Hareketi (PTI) destekçileri, Karaçi kentinde gösteri düzenledi. Polis, gösterinin yapıldığı bölgede önlem aldı.

Görevdeki hükümeti suçlayan Khan, "Hükümet güvensizlik hareketini asla kaybetmezdi, ancak koalisyon liderleri başarılı olmak için parayı kullandı. Yurtdışında milyarlarca varlığa sahip olan ve Londra'nın en pahalı dairelerinde yaşayan Şerif ailesi ile karşılaştırılamam" dedi.

Khan, sağlığına kavuştuğunda İslamabad'a doğru uzun yürüyüşe devam edeceğini söyleyerek, destekçilerini Şahbaz Şerif ve Rana Sanaullah'a karşı protesto düzenlemeye devam etmeye çağırdı.

IMRAN HAN'A SUİKAST GİRİŞİMİ

Eski Pakistan Başbakanı Khan, erken seçim için destekçileriyle birlikte konvoy oluşturarak 28 Ekim'de başkent İslabamad'a doğru hareket etmişti. Konvoya, Punjab eyaletinin Wazirabad kentinde yakınlarında kimliği henüz belirlenemeyen bir saldırgan tarafından dün ateş açılmış ve Khan bacağından yaralanmıştı. En az bir kişini hayatını kaybettiği ve bir çok kişini yaralandığı olayda saldırgan suçunu itiraf etmiş “Sadece İmran Khan'ı öldürmek istedim, başkasını değil" demişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • niksarlı 1 yıl önce Şikayet Et
    pakistanlı kardeşlerim bu büyük bir oyun sakın bu oyuna gelmeyin ve bizim erdoğana sahip çıktığımız gibi sizde imran hana sakip çıkın...
    Cevapla
  • Oktay 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye düşmanları sevinmesin.turkiyenin yoksa Pakistan'ın nükleer silahı var diye açıklama yapan bir devlet pakistan.Turkiye Pakistan'ın Pakistan Türkiye nin.var oluşudur.Allah pakistanimizdan rahmetini esirgemesin
    Cevapla
  • Kaloğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Fitne ateşi maalesef tüm Müslüman ülkelerde yanmaya devam ediyor
    Cevapla
  • niksarlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah seni korusun pakistanın reisi.
    Cevapla
  • -Gözlemci 1 yıl önce Şikayet Et
    Mevlam İmran Khan'ı ve Pakistan'ı korusun inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!