Pakistan'da İmran Han'ın konuşmalarının yayınlanmasına yasak getirildi

Pakistan Elektronik Medya Düzenleme Otoritesi (PEMRA), "devlet kurumlarının suikast planlaması gibi asılsız iddialarla iftirada bulunduğu” gerekçesiyle eski Başbakan İmran Han’ın konuşmalarının televizyonlarda yayınlanmasına yasak getirdi.

Pakistan'da İmran Han'ın konuşmalarının yayınlanmasına yasak getirildi
Pakistan'da İmran Han'ın konuşmalarının yayınlanmasına yasak getirildi
GİRİŞ 06.11.2022 01:45 GÜNCELLEME 06.11.2022 01:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

PEMRA'dan yapılan açıklamada, Han’ın konuşmaları ve basın toplantılarının, tüm uydu kanallarından yayınlamasının yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada, Han’ın konuşmalarında devlet kurumlarının suikast planlaması gibi asılsız iddialarla iftirada bulunduğu vurgulanarak, bu içeriklerin yayınlanmasının kamu düzenini bozabileceğine, halk arasında nefret oluşturabileceğine işaret edildi.

İmran Han’ın ifadelerinin çok sayıda yasayı ihlal ettiğine dikkat çekilen açıklamada, karara uymayan televizyon kanallarının lisanslarının askıya alınabileceği belirtildi.

PEMRA, 21 Ağustos'ta da Han’ın "devlet kurumlarını ve yetkililerini tehdit ettiği" gerekçesiyle konuşmalarının televizyonlardan canlı yayınlanmasını yasaklamıştı.

-İmran Han hükümeti nisanda düşmüştü

Pakistan'da, parlamentoda 10 Nisan'da yapılan güven oylamasında 174 "hayır" oyuyla İmran Han hükümeti düşmüştü.

Ülkede 3 dönem başbakanlık yapan Navaz Şerif'in kardeşi Şahbaz Şerif, 11 Nisan'da mecliste düzenlenen seçimde 174 oyla salt çoğunluğun desteğini alarak başbakan seçilmişti.

Pakistan Başbakanı Şerif'ten İmran Han'a cevap! İstifa resti!Pakistan Başbakanı Şerif'ten İmran Han'a cevap! İstifa resti!

Han, saldırıya uğramıştı

Han, koalisyon hükümetinin erken seçim ilan etmemesi gerekçesiyle 28 Ekim'de Lahor'dan İslamabad'a yürüyüş başlatmıştı.

Vezirabad'da 3 Kasım'da konvoyuna ateş açılması sonucu Han, iki bacağından yaralanmıştı. Silahlı saldırıda Han'ın ayağına 4 kurşun isabet etmişti. Saldırıda 1 kişi ölmüş, 13 kişi yaralanmıştı.

Ordudan kınama gelmişti

PTI lideri Han, dün Lahor'da tedavi altında olduğu hastanede basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Vezirabad'a yola çıkmadan bir gün önce kendisine yönelik bir suikast planı olduğuna dair bilgi aldığını ifade ederek, "Başbakan Şahbaz Şerif, İçişleri Bakanı Rana Sanaullah ve Servisler Arası İstihbarat (ISI) Başkan Yardımcısı Tümgeneral Faisal Nasir'in planı olduğunu öğrendim." diye konuşmuştu.

Han, İslamabad'a yürüyüş başlattığında bu kişilerin halkın yoğun katılımını gördüğünü belirterek, bu sebeple kendisinin öldürülmek istendiğini aktarmıştı.

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada, Han’ın kuruma yönelik ifadeleri "sorumsuzca iddialar" olarak nitelendirilerek, bunlar güçlü şekilde kınanmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Ali Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Terörist Devlet Amerika pakistanda seçim istemiyor anlaşılan.Pakistan bu şekilde kalsa gider.Seçilmiş lideri görevden al,hapise atmaya çalış,bakanlarını hapse at,yasaklar getir ,öldürmeye çalış ama seçime gitme
    Cevapla
  • MALATYALI 1 yıl önce Şikayet Et
    Pakistan içindeki hain fetö muadili yapıyıyı yerle yeksan etmeli yoksa emperyalistlerin sömürüsünden kurtulamaz bizim gibi halk sokağa çıkıp bu Mankurtlaşmış zihniyeti görevlerinden uzaklaştırmalı yıllarca süren bu düzensizliği düzeltmeli ALLAH yardımcıları olsun amin
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    174 oyla adamı düşürdünüzde bütün oylar sizinmiki adamı yok sayıyorsunuz kırallığınızı geri kaptırmaktanmı korkuyorsunuz ABD uşakları
    Cevapla
  • Hasanbb 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimin hakkını gaspedersen gün gelir devlet başkanı olur. Pakistan satışmış bir çok kişiyle darbe ve askerlerle yönetiliyor. Ülke sürekli diken üstünde. İmran hanı inanın artık Türkiye de istemiyor. Sebebini açın internettte de bulursunuz. Oysa ben canı gönülden İmran Hanı destekliyorum.
    Cevapla
  • Şua 1 yıl önce Şikayet Et
    He ya tabi tabi söz acaba iftiralarla bu adamı indirmiş olabilir misiniz.pakistan halkın iradesiyle seçtiği başkanına sahip çıksın.buradaki gibi birilerinin darbe rüyasında geldiklerinde bu milletin neler yapabildiğini unutmasın.ayni güç onlardan var.biz buna iman gücü diyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!