Skandal büyüyor! Miçotakis'in başı belada!

Yunanistan’da patlak veren dinleme skandalında Yunan İstihbarat Teşkilatı’nın (EYP) sadece muhalefeti değil, siyaset, iş dünyası ve medyadan aralarında bakanların da bulunduğu 32 önemli ismi dinlediği iddia edildi.

Skandal büyüyor! Miçotakis'in başı belada!
Skandal büyüyor! Miçotakis'in başı belada!
GİRİŞ 06.11.2022 19:31 GÜNCELLEME 06.11.2022 19:32
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Yunanistan’da, Yunan İstihbarat Teşkilatı’nın (EYP) CNN Yunanistan'ın ekonomi muhabirlerinden Thanasis Koukakis'in ve Panhelenik Sosyalist Hareket Partisi (PASOK) Lideri Nikos Androulakis'in cep telefonuna "Predator" adlı casus yazılım yerleştirildiği ve yasadışı şekilde dinlediği yönündeki iddialara bir yenisi daha eklendi.



YUNANİSTAN'I SARSAN OLAY! SKANDAL BÜYÜYOR

Yunanistan’ın önemli gazetelerinden Documento Gazetesi, EYP’nin siyaset, medya, iş dünyasından aralarında bakanlarında bulunduğu 32 önemli kişinin daha dinlendiğini iddia etti.

Habere göre, listede eski Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Kalkınma ve Yatırım Bakanı Andonis Yeorgiadis, eski Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias, eski Vatandaşı Koruma Bakanları Mihalis Hrisohoidis ve Olga Yerovasili, Kathimerini Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aleksis Papahelas, Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, Maliye Bakanı Hristos Staikuras, Çalışma Bakanı Kostis Hacidakis, bazı lokal idari birim yöneticileri ve bazı önemli iş adamları dinlenen isimler arasında yer alıyor.

HABERİ YAYINLAYAN GAZETECİ İFADEYE ÇAĞRILDI

Documento Gazetesi’nin sahibi ve başyazarı Kostas Vaxevanis imzası ile yer alan haberin ardından, Atina Yüksek Mahkeme Savcısı, Kostas Vaxevanis’i ifade vermeye çağırdı. Vaxevanis’i ifadeye çağıran Yargıtay Savcısı Isidoros Dogiakos’un, iddialarla ilgili bir ön ceza soruşturması amacıyla Vaxevanis’i ifadeye çağırdığı aktarıldı.

Documento Gazetesi’nin bugün yayınladığı haberden önce, Yunanistan’ın tirajlı gazetelerinden Ta Nea, EYP’nin sadece muhalefet ve gazetecileri değil, kabinede bulunan bir bakanı ve çok sayıda iş adamını da dinlediğini yazmıştı.

EYP Başkanı Panagiotis Kontoleon, 5 Ağustos’ta istifasını Başbakan Kiryakos Miçotakis’e sunmuştu. Kontoleon’un istifasının hemen ardından Başbakanlık Genel Sekreteri ve aynı zamanda Başbakan Miçotakis’in yeğeni olan Grigoris Dimitriadis de istifa etmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Fatsa.lı OSMAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendini bir tane salata yerine koyan. Yavru miço ayni bizdeki mallar gibi şimdiden seçimi kaybedeceklerini anladilar dinleniyoruz edebiyati yaparak yolcu olmamanın çaresine bakiyorlar. Mağdur edebiyatı..artik.bu oyunlari kimse yemiyor miço kardeş aklini başına al yoksa ÇİLGİN TÜRK.LER aklini başindan.alirlar slm
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    yunana giden ekremde dinlenmiştir kesin.
    Cevapla
  • Rize53 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'ı ülke haberinde fazla çıkartıyoruz, onları şımartıyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunu dinleseler ne olacak bundan Çıksa çıksa borçlar konuşulur başka bir şey değil Rahat Uyu Yunanistan'ı nasıl sattığını zaten her şey gözler önünde her şey biliniyor bunun gizlisi saklısı mı kalmış artık nefret etmiş dünya buna suratında meymenet yok zaten
    Cevapla
  • Tahsin 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'a giden fetöcüler boş durmamış.Valla mitoya darbe yapacaklar. Elinle yetiştirdigin hurmalar gün gelir boğazını tırmalar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...