Kılıçdaroğlu Londra'da köşeye sıkıştı: İngiltere'nin gri listede olduğunu bilmiyordum

İngiltere’de gazetecilerle buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhabirin sorusu karşısında zor anlar yaşadı.

GİRİŞ 07.11.2022 00:50 GÜNCELLEME 07.11.2022 00:50
Bu Habere 251 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "İngiltere'ye temiz para bulmaya gidiyorum dediniz, geçmişte ise 'Tefeciler' demiştiniz, neler söylersiniz?" sorusunu "Gri listede olduğunu bilmiyorum" şeklinde yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere'de yine bir gafa imza attı. Kılıçdaroğlu ABD ziyaretinin ardından rotasını İngiltere'ye çevirdi. Türkiye'ye 'temiz para' getireceğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Temiz, teknolojik, iklim dostu parayı ve büyük yatırımlarla Türkiye'ye getireceğiz. Kara para ekonomisini, mafyayı, çeteleri hızla temizleyeceğiz." dedi.

"TEFECİLER" DEMİŞTİ

Bu sözlerin ardından Kılıçdaroğlu'nun, geçtiğimiz Şubat ayında katıldığı canlı yayında Bakan Nebati'nin İngiltere ziyareti hakkında "Bakan Nebati, İngiltere'ye bir avuç tefeciye dilenmeye gitti." ifadeleri tekrar gündeme geldi.

KARA PARA AKLAMA MERKEZİ KONUMUNDA

Öte yandan CHP Genel Başkanı, İngiltere'de katıldığı yayında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. A Haber muhabiri Alpaslan Düven, Kılıçdaroğlu'na, "'İngiltere'ye temiz para bulmaya gidiyorum.' dediniz, geçmişte ise 'Tefeciler' demiştiniz. Üstelik İngiltere kara para aklama merkezi konumunda, bunu The Times da söylüyor, neler söylersiniz?" diye sordu.

"GRİ LİSTEDE OLDUĞUNU BİLMİYORUM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Düven'in sorusuna, "Ben olumsuz hiçbir görüşme yapmadım. Kim size söyledi onu bilmiyorum doğrusunu isterseniz. İngiltere'nin gri listede olduğunu da bilmiyorum, İngiltere gir listedeyse, Türkiye gibi, o zaman fonlar gelmez." dedi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 251
  • Netitrebet 1 yıl önce Şikayet Et
    Birisi şu şakına CeHaPe genel başkanı olduğunu söylesin. Adam farkında değil..
    Cevapla
  • doğrucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede yıllardır tefecilik yapan, yüksek faiz geliriyle Devleti esir alan bir grubun varlığı malum. Zaten Cumhurbaşkanı bu tefeciler Devletin vatandaşın sırtından daha fazla semirmesin diye uğraşıyor. Temiz- Kara Para olayına gelince bizdeki paramı? İngilizler tüm Dünyayı sömürüyor. Zaten K.K.'nın çelişkisi burada. Bilmiyordum, almayız o zaman demiş. Peki bir haftadır orada ne işin var, ne anlatıyorsun o zaman demezler mi? Havanda su dövüyor yani.
    Cevapla
  • baba vanga 1 yıl önce Şikayet Et
    türk muhabirin sorularıyla müthiş bir iş çıkartığını söylemekten kendimi alıkoyamıyorum ingiliz heyetinin yüz mimiklerini hele bir izleseydiniz hayretler içindediler......
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    anlamadığın işlere burnunu sokuyor cahillik çok kötü
    Cevapla
  • Ayışığı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüz karaları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
12 terörist etkisiz hale getirildi
Tarihi 90 dakika için dudak uçuklatan rakamlar!