Suudi Arabistan'a ait F-15 savaş uçağı düştü

Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri'ne ait F-15 savaş uçağı düştü, Eğitim uçuşu sırasında meydana gelen kazadan pilotlar fırlatma koltuklarını kullanarak sağ kurtuldu.

Suudi Arabistan'a ait F-15 savaş uçağı düştü
Suudi Arabistan'a ait F-15 savaş uçağı düştü
GİRİŞ 07.11.2022 11:42 GÜNCELLEME 07.11.2022 11:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri'ne ait bir F-15 savaş uçağının rutin eğitim görevi sırasında teknik arıza nedeniyle düştüğü açıklandı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA, Savunma Bakanlığı Sözcüsü Turki el-Maliki'nin konuyla ilgili açıklamasını yayımladı.

Hava Kuvvetleri'ne ait bir F-15 savaş uçağının dün akşam saatlerinde ülkenin doğusundaki Kral Abdulaziz Hava Üssü'ndeki eğitim alanında düştüğünü belirten Maliki, uçağın pilotu ile yardımcı pilotunun fırlatma koltuğunu kullandığını ve kazada ölen ya da yaralanan olmadığını kaydetti.

Maliki ayrıca kazanın nedenini araştırmak üzere bir soruşturma heyetinin görevlendirildiğini aktardı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Kürşad 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim en iyisini bilir. Anlayan anlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!