Fransa'nın kirli tarihini görmezden geldi: Macron'dan Türkiye'ye hadsiz sözler!

Afrika’da insanlık dışı eylemlere imza atan Fransa, işlediği insanlık suçlarını bir kez daha görmezden geldi. Cezayir ve Afrika'da milyonlarca masumun canına kıyan Fransa'da Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye'yi "sömürgeci" olmakla suçladı!

Fransa'nın kirli tarihini görmezden geldi: Macron'dan Türkiye'ye hadsiz sözler!
Fransa'nın kirli tarihini görmezden geldi: Macron'dan Türkiye'ye hadsiz sözler!
GİRİŞ 07.11.2022 16:40 GÜNCELLEME 07.11.2022 16:41
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin sömürgecilik geçmişine ilişkin yaptığı açıklamalarla bir kez daha gündeme oturdu.

Geçmişte de sık sık Fransa'nın insanlık suçlarını önemsiz gösteren ifadeler kullanan, sömürgeci geçmişinden sıyrılmak için başka ülkeleri itham etmekten çekinmeyen Macron, Türkiye için hadsiz ifadeler kullandı.

Irkçı Fransa Afrika'yı sömürdü, milyonları katlettiIrkçı Fransa Afrika'yı sömürdü, milyonları katletti

TÜRKİYE'YE "SÖMÜRGECİ" YAKIŞTIRMASI

Macron, Türkiye, Çin ve Rusya'yı Afrika'da emperyalist güç olmakla suçladı. Mısır'da düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı öncesi gençlerin sorularını yanıtlayan Macron, Fransa'nın Afrika kıtasıyla ilişkilerde zor bir dönemden geçtiğini söyledi.

Macron, Fransa'nın Afrika kıtasındaki sömürgeci geçmişi için "Geçmişin (sömürge döneminin) ağırlığı omuzlarımızda." ifadesini kullandı.

Türkiye'yi suçlayan Macron'a Cezayir'de büyük şok! Apar topar meydandan ayrıldıTürkiye'yi suçlayan Macron'a Cezayir'de büyük şok! Apar topar meydandan ayrıldı

Fransa Cumhurbaşkanı öte yandan Afrika'da son dönemde bazı ülkelerde Fransız karşıtlığının yükselişe geçtiğini, bunun büyük ölçüde Rusya dahil birkaç ülkenin finanse ettiği sosyal medya kullanıcıları ve aktivistler üzerinden yürütüldüğünü iddia etti.

Macron, "Çinliler, Ruslar, Türkler, Afrika'da Fransızlardan veya diğerlerinden daha iyisini mi yapıyor? Bizden 10 kat daha beterini yapıyorlar." diyerek, bu ülkeleri sömürgeci ve emperyalist güç olmakla suçladı.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 26
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Şöyle bir bak bakalim macron efendi dünyada kaç tane fransızca konuşan ülke var adamlarin diline kadar sömürüp hala size medeniyet getirdik deyip onun parasini alan bir ülkesiniz.Hele ki bazı ülkelerin paralarini bile hala siz basiyorsunuz.Utanmadan bir de bizi sucluyorsunuz bakın bakalim Türkçe konusan kaç Afrika ülkesi var.Kendi tarihini bilmeyen macron
    Cevapla
  • Apo can 1 yıl önce Şikayet Et
    Afrika'daki tüm güçler faşist tir kim orada ise Afrika' liyi düşünen mı var iki yüzlü lider ler hepside sinsi kan emici
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu bücürük de ara ara bişeyler söylüyor ipleyen de yok ha
    Cevapla
  • birbilen 1 yıl önce Şikayet Et
    Chpkk ile söylemleri nasıl uyuşuyor... kendi yaptığı yanlışları karşısındaki yapmış gibi sunuyor...
    Cevapla
  • iller karaarslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çamura yatmayı iki yüzlü olmayı iyi bilen Fransa .Yunanistan .a.b.d. Almanya gibi ülkeler doğruyu konuşup kendilerini saklamasını iyi yapıyoruz zannediyorlar ama afrikalılar bunlara yavaş yavaş yüzlerine vuruyo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak