Bağdat’ta bir ABD’li öldürüldü

Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir ABD vatandaşının kendisini kaçırmak isteyen kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Bağdat’ta bir ABD’li öldürüldü
Bağdat’ta bir ABD’li öldürüldü
GİRİŞ 08.11.2022 03:14 GÜNCELLEME 08.11.2022 03:19
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Irak’ın başkenti Bağdat’ta 45 yaşındaki Stephen Troell adlı ABD vatandaşı vurularak öldürüldü. Irak basınının polis kaynaklarına dayandırdığı haberlerde, Troell’in kendisini kaçırmaya yönelik başarısız bir girişimin ardından vurularak öldürüldüğü belirtilerek, Karrada semtindeki bir hastaneye kaldırıldığı ve hastane raporunda ölüm nedeninin ateşli silahla vurulma olduğu aktarıldı.

Troell’in üzerinden İngilizce öğretmeni olduğunu gösteren bir kimlik kartı çıktığı ifade edilen haberlerde, Troell’in ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı’na bağlı bir yardım örgütü için çalıştığı bildirildi. Görgü tanıkları ise, başka bir araçta bulunan silahlı saldırganların Troell’in bulunduğu araca ateş açtığını ifade etti. Irak İçişleri Bakanı Abdülemir el-Şımmari yaptığı açıklamada, olayın soruşturulması için Irak İstihbarat Teşkilatı subaylarından oluşan özel bir komisyon oluşturulduğunu aktardı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price ise, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Irak’ta bir ABD’linin öldürüldüğüne dair raporlardan haberdar olduklarını ve bunu araştırdıklarını aktararak, "Elbette, kamuya açık herhangi bir yorum yapmadan önce akrabaları bilgilendireceğiz" dedi.

Kanada Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Yüzbaşı Eric Cheung’ın geçtiğimiz cumartesi günü Bağdat’ta operasyon dışı koşullar altında hayatını kaybettiği bildirilerek, Cheung’un ölümü ile ilgili soruşturmanın devam ettiği ve soruşturma tamamlanana kadar olayla ilgili daha fazla ayrıntı verilmeyeceği aktarıldı. Binbaşı Cheung’un Bağdat’ta Birleşik Müşterek Görev Gücü-İçsel Kararlılık Operasyonu için Stratejik İletişim Müdürlüğü’nde görevli olduğu belirtilerek, terör örgütü DEAŞ’a karşı 2014’den bu yana yürütülen IMPACT operasyonunun bir parçası olduğu aktarıldı.

KAYNAK: İHA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 42
  • Ahmet YILMAZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah
    Cevapla
  • F b 1 yıl önce Şikayet Et
    Elinize sağlık
    Cevapla
  • İdo 1 yıl önce Şikayet Et
    Iraklılar uyanmaya başladı demekki onlar bir milyon katlettiler bir tane çokmu devamı gelir inşallah Irak ın işhalden kurtuluşunun ilk kurşunu olsun
    Cevapla
  • Yakup Mil 1 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoğu'da ABD'li kalmasın artık
    Cevapla
  • 06 vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Olabilir,bu niye haber oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı