ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump, oyunu kime verdiğini açıkladı

ABD’nin bir önceki Başkanı Donald Trump, bugün yapılan ara seçimlerde oyunu Cumhuriyetçi Parti'den Florida Valisi Ron DeSantis'e verdiğini duyurdu. Bu nefes nefese yarışın merakla beklenen sonucunu

ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump, oyunu kime verdiğini açıkladı
ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump, oyunu kime verdiğini açıkladı
GİRİŞ 08.11.2022 22:40 GÜNCELLEME 08.11.2022 22:45

ABD’de Kongre üyeleri ile eyalet düzeyindeki yöneticileri belirlemek için bugün sandık başına giden Amerikalı seçmenler, oy verme işlemi sürüyor.

SENATO VE TEMSİLCİLER MECLİSİ SEÇİMLERİ

Amerikan halkı her iki yılda bir kasım ayında yapılan ara seçimlerde 100 üyeli Senatonun yüzde 35'ini ve 435 sandalyeli Temsilciler Meclisinin tamamını yeniden seçmek için oy kullanıyor.

TRUMP: ÇOK HARİKA BİR GECE GEÇİRECEĞİZ

ABD Temsilciler Meclisi ve Senato üyelerinin belli olacağı ara seçimlerde eski Başkan Donald Trump, eşi Melania Trump ile birlikte Florida eyaletinde yer alan Palm Beach'te oy kullandı.

Trump, oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, oyunu kendisi gibi Cumhuriyetçi Parti'den olan Florida Valisi Ron DeSantis'e verdiğini belirterek, “Bu çok önemli bir seçim olacak. Bence çok harika bir gece geçireceğiz ve bu heyecan verici" dedi. Trump, ayrıca ABD vatandaşlarını oy kullanmaya çağırdı.

MUHTEMEL SONUÇLAR

Cumhuriyetçilerin, 220 koltuğa sahip Demokratları geçerek Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu elde edeceği, Senato’da ise Demokratların üstünlüğünün sürmesi öngörülüyor.


 

Biden'ı korku sardı: Cumhuriyetçiler haftaya kazanırsa beni görevden alacakBiden'ı korku sardı: Cumhuriyetçiler haftaya kazanırsa beni görevden alacak

Elon Musk safını belli etti! Twitter'dan onlar için oy istediElon Musk safını belli etti! Twitter'dan onlar için oy istedi

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı