İsveç'te terörle mücadele yasa tasarısını 16 Kasım'da oylayacak

İsveç parlamentosu, terörle mücadele kanunlarını sıkılaştıran yasa tasarısını 16 Kasım'da oylayacak.

İsveç'te terörle mücadele yasa tasarısını 16 Kasım'da oylayacak
İsveç'te terörle mücadele yasa tasarısını 16 Kasım'da oylayacak
GİRİŞ 09.11.2022 03:49 GÜNCELLEME 09.11.2022 03:54
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Parlamentonun resmi internet sayfasından yapılan açıklamaya göre, Anayasa Komisyonu, teröre yakın grupların örgütlenme özgürlüğünü kısıtlayan yasa tasarısı teklif etti.

Yeni tasarıyla, İsveç'te yasal otoritelere terörle mücadelede daha etkin olma imkanı sağlanırken, güvenlik güçleri ve adli makamların, terörle irtibatı olan ve terörü destekleyen oluşumların örgütlenme özgürlüğünün önüne geçmesi sağlanacak. 16 Kasım'da oylanacak düzenlemenin, parlamentodan geçtiği takdirde 1 Ocak 2023'te yürürlüğe girmesi bekleniyor.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 16
  • kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada terör örgütlerine yakın gruplar diye bile değil direkt PKK terör olarak kabul ediliyor ve yasal olarak yasak olmasına rağmen devlet korumasında yürüyüş yapıyır polisin göz yummasıyla haraç topluyor vs. Şimdi isveç sözde bu yasayı çıkarınca temizlenmiş mi olacak?
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Genede hiç ama hiç güvenmiyorum bu İsveç e..
    Cevapla
  • Bora 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar NATO ya girince yine terörü desteklerler....izin vermemek lazım NATO ya girmelerine...
    Cevapla
  • Hkalem 1 yıl önce Şikayet Et
    100% Türkiye nin ve Reis in dediğini yapmadıkları müddetçe, izin olmaz Teröre para silah desteğine son Teröristleri isteyince teslim Istenilen teröristlerin hepsi vermeleri şart Silah ambargosuna son, gerçe ihtiyaç yok ama yinede Terör faaliyetlerine son Terör derneklerine son ve teslim Vs... Yani bizim istediklerimiz olmadan asla girmemesi lazım
    Cevapla
  • Zalimin Zulmü 1 yıl önce Şikayet Et
    Teröristleri koruyup kollamanın hiçbir özgürlük ve demokrasi anlayışı olamaz teröristi saklayan teröristi kollayan kendide teröristtir bu devletlerin hepsi küreselci güçlerin güdümünde ABD dahil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber