Çocuk tacizini itiraf eden Fransız Kardinale soruşturma!

Fransa'da Katolik Kilisesi Kardinali Jean-Pierre Ricard'ın 35 yıl önce 14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğunu itiraf etmesinin ardından olayla ilgili ön soruşturma başlatıldı.

Çocuk tacizini itiraf eden Fransız Kardinale soruşturma!
Çocuk tacizini itiraf eden Fransız Kardinale soruşturma!
GİRİŞ 09.11.2022 03:39 GÜNCELLEME 09.11.2022 03:39
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ulusal basındaki haberlerde, Ricard’ın itirafı ardından, Marsilya Savcılığının olaya ilişkin ön soruşturma başlattığı aktarıldı.

Marsilya Cumhuriyet Savcısı Dominique Laurens, olaya ilişkin herhangi bir şikayet bulunmadığını kaydetti.

Ricard dün yaptığı yazılı açıklamada, "35 yıl önce rahipken 14 yaşındaki küçük bir kıza suçlanmayı hak edecek bir şekilde davrandım. Davranışım tahmin edildiği gibi bu kişi için ciddi ve kalıcı sonuçlara neden oldu." ifadelerini kullanmıştı.

Kardinal Ricard, üstlendiği tüm dini görevlerden çekildiğini ifade etmişti.

Fransa'da Katolik Kilisesi Kardinali 35 yıl önceki çocuk tacizini itiraf ettiFransa'da Katolik Kilisesi Kardinali 35 yıl önceki çocuk tacizini itiraf etti

Taciz ettiği kızla konuşarak af dilediğini aktaran Ricard, bu konuşmayı ne zaman yaptığına dair bilgi vermemişti.

Fransa'da dün düzenlenen piskoposlar konferansında bir konuşma yapan Başpiskopos Eric de Moulins-Beaufort, Fransız adaleti ve kilise yetkililerinin incelediği cinsel taciz iddialarına ülkede eski veya halihazırda görev yapan 11 piskoposun adının karıştığını söylemişti.

Moulins-Beaufort, Ricard'ın da 11 piskoposun arasında olduğuna işaret etmişti.

1980'li yıllarda Marsilya'da, başpiskoposluk idaresindeki bir bölgede rahip olarak görev yapan Ricard, Bordo Başpiskoposluğu görevinden emekliye ayrıldığı 2019'dan bu yana Digne kenti piskoposluğunda görevliydi.​​​​​​​

Bağımsız bir komisyonun 2021'de yayımladığı rapor, Fransa'da 70 yıldır yaklaşık 330 bin çocuğun rahipler veya kiliseyle bağlantılı kişiler tarafından cinsel tacize uğradığını gün yüzüne çıkarmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Hola 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman Vatikanı çok araştırmasınlar. Birçok kardinal ve papaz, cinsel taciz suçlamaları için mahkeme karşısına çıkıyor. Boston'da 2002'de patlak veren skandalda, John Geoghan adlı rahibin 1962-1995 yıllarında 130'dan fazla çocuğa cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıktı. Bu durum geniş yankı uyandıran "Spotlight" adlı filme konu odu.
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    İsa aleyhisselam dünyaya Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed 'e sav Ümmet olarak yer yüzüne indiğinde din ve şehvet tüccarlarının yüzüne tükürür inşaAllah. İsa aleyhisselam Müslüman. İslam'ın 5 esası üzeredir. Rabbim cc bizleri sapıtmış Hristiyanlardan ve gazaba uğramış Yahudilerden uzak eylesin. Muhammed as nurlu kutlu yolu üzerinde daim ve kaim eylesin bizleri. Ne mutlu Müslümanım diyenlere.
    Cevapla
  • Zaza 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Birliği bir sapkınlar cemiyetidir, sapıklıkları yukardan aşağıya dağılır,
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    alın size Avrupa'da ki medeniyet
    Cevapla
  • Tek 1 yıl önce Şikayet Et
    Papazların hepsi yapıyor sadece bu değil vatikan da aynı sapık dolu nedense ceza almıyor kimse bir şey diyemiyor vatikana
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yine başıboş sokak köpeği saldırısı! Dehşete düşüren o anlar kameralara böyle yansıdı
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor